pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

20 – letni jubilej delovanja stranke DeSUS v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.12.2015 18:49

Natanko 20 let po ustanovitvi stranke DeSUS v Novem mestu je bila v ponedeljek dopoldne, 14. decembra 2015 v gostišču Prepih na Gornji Težki vodi svečana proslava tega jubileja. Predsednik DeSUS Karl Erjavec je svojo odsotnost opravičil, saj se zaradi neodložljivih obveznosti v Bruslju, srečanja ni mogel udeležiti.

Na svečanost pa so prišli poslanec DeSUS v Državnem zboru iz šestega volilnega okraja Ivan Hršak, generalni sekretar stranke Branko Simonovič, novomeški župan Gregor Macedoni, predsedniki DU in drugi gostje. Svečanosti ob 20 – letnem jubileju ustanovitve stranke DeSUS se je udeležilo okoli 150 članov in simpatizerjev. Med njimi je bila tudi najstarejša, 94 - letna članica Stanka Grein.

Organizator slovesnosti je bil Mestni odbor DeSUS pod vodstvom novega predsednika mag. Adolfa Zupana. Pripravili so bogat, medgeneracijski kulturni program, ki so ga soustvarjali mladi glasbeniki, člani komorne zasedbe iz Glasbene šole Marjana Kozine pod vodstvom Petre Božič in mešani pevski zbor društva upokojencev Novo mesto, ki ga uspešno vodi dirigent Matej Burgar. Sledil je zanimiv pogovor z ustanovno članico Dragico Nenadič, Jožetom Jazbecom, generalnim sekretarjem Brankom Simonovičem in predsednikom mag. Adolfom Zupanom, ki so vsak iz svojega zornega kota predstavili zatečeno politično situacijo s področja, ki ga zastopajo in vizijo delovanja stranke DeSUS v vladni koaliciji. Rdeča nit pogovora je bila želja, da se med Slovence povrnejo medsebojno spoštovanje, zaupanje, sprava, prijaznost in sodelovanje…

Potem je nastopil upokojenec Ivan Hrovatič, ki je prebral dve svoji pesmi; ob 650 letnici Novega mesta in o Poklicih. Na koncu je spregovoril tudi župan Gregor Macedoni. Pozdravil je izredno aktivnost upokojencev in stranke DeSUS, saj se kakovost bivanja ljudi začne v sleherni lokalni skupnosti. Na zadovoljstvo vseh prisotnih se je župan osebno zavzel za višjo raven kakovosti bivanja starostnikov, ki imajo pravico do človeka vrednega življenja…Na koncu pa je izpostavil kar nekaj pomembnih dosežkov pri upravljanju Mestne občine Novo mesto za dobrobit vseh občanov. Kulturni del slovesnosti pa je zaključil poslanec DeSUS Ivan Hršak, ki je predstavil problematiko na področju delovanja Državnega zbora. Vrhunec slovesnosti pa je bila podelitev priznanj DeSUS-a vsem ustanovnim članom stranke v MO Novo mesto. Teh je bilo na seznamu kar trinajst, vendar nekateri so že pokojni, spet drugi se jubileja niso mogli udeležiti.

Ko so se v zgodnjih popoldanskih urah udeleženci razhajali, so bili vsi enotnega mnenja, da je stranka DeSUS v MO Novo mesto v preteklih dvajsetih letih dosegla zavidljive rezultate, z novim vodstvom pa se ji obetajo pomembni dosežki na področju bivanja starejših ljudi. Skratka, novomeški DeSUS postaja prepoznavna politična stranka, ki ima razvojno vizijo in pred vsem člane, ki delajo za dobrobit vseh ljudi…