stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Šentrupert

200 tisočakov za dva odseka cest in vodovod

Piše: P.K.L.

Čas objave:
12.04.2018 10:32

Člani in članice občinskega sveta v Šentrupertu so se na 24. redni seji med drugim seznanili s tremi dokumenti identifikacije investicijskega projekta (DIIP), ki so podlaga za tri investicije v skupni vrednosti 200 tisoč evrov.

Občinski svet je zaradi sofinanciranja teh investicij iz naslova 23. člena Zakona o financiranju občin na včerajšnji seji potrdil tudi prvi rebalans letošnjega proračuna.

Vsi trije načrtovani projekti - gre za rekonstrukcijo dela lokalne ceste Hrastno-Hom, dela javne poti na Ravnah in izgradnjo vodovoda v naselju Brinje – so tako dobili svojo proračunsko postavko. Za rekonstrukcijo in asfaltiranje približno 700 metrov dolgega odseka občinske ceste Hrastno Hom bo potrebnih 70 tisoč evrov (z DDV), za približno 650 metrov dolg odsek občinske javne poti na Ravnah, kjer bodo položili tudi kanalizacijske cevi za meteorno odvodnjavanje, pa 60 tisoč evrov (z DDV).Skoraj 70 tisoč evrov (z DDV) pa bodo v Šentrupertu namenili za izgradnjo novega cevovoda za oskrbo naselja Brinje z vodo – trasa je dolga nekaj več kot 900 metrov. Tako kot v preteklih letih bo za urejanje komunalne infrastrukture občina namenila vsa sredstva, ki ji pripadajo na osnovi 23. člena Zakona o financiranju občin, naložbe pa bodo uresničene še letos. 

»V letošnjem letu bomo s tema dvema rekonstrukcijama delov odseka lokalne ceste na Hrastnem in javne poti na Ravnah izboljšali tehnične karakteristike ceste, kar bo za občane pomenilo predvsem varnejšo vožnjo. Za naselje Brinje pa je to tudi zelo pomembna investicija, kajti z novim vodovodom bomo zagotovili v tem naselju trajno, bolj ekonomično in predvsem varno vodooskrbo,« je povedala direktorica Občinske uprave Občine Šentrupert Mateja Jazbec

Ostali sklepi:

Občinski svet Občine Šentrupert je včeraj med drugim v Svet zavoda Zdravstveni dom Trebnje imenoval Ružo Brcar, v Svet zavoda Knjižnica Pavla Golie Trebnje pa Jano Barbo Jerko, seznanil se je s poročilom o delu Skupne občinske uprave Mirnske in Temeniške doline v preteklem letu in občinskim programom varnosti, prav tako z delom uredniškega odbora glasila in pokopališko in pogrebno dejavnostjo v letu 2017.

Potrdil je nove cene vrtca, ki bodo veljale od prvega maja letos, in sicer so te višje za dober odstotek – za oddelek prvega starostnega obdobja je nova cena 473,08 evra mesečno na otroka (višja za 1,31 odstotka), za kombinirani oddelek 382,67 evra mesečno na otroka (višja za 1,25 odstotka) in za oddelek drugega starostnega obdobja 353,67 evra mesečno na otroka (višja za 1,23 odstotka).

Občinski svet je tudi sprejel pobudo za dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Šentrupert na območju Lesno-predelovalnega centra Puščava, in sicer so s sklepom predlagali, da se na tem območju prepovedo dejavnosti zbiranja, skladiščenja ali predelave nevarnih in nenevarnih odpadkov.

Občinski svet je potrdil tudi predlog zaključnega računa za preteklo leto. Občina je od načrtovanih nekaj več kot štirih milijonov evrov uresničila skoraj 3,3 milijona evrov prihodkov (80,9-odstotna realizacija) in od načrtovanih skoraj štirih milijonov evrov odhodkov porabila 3 milijone evrov (75,4-odstotna realizacija).

Mateja Jazbec o naložbah v komunalno infrastrukturo v letu 2018