pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

22 LET RADIA KRKA

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.06.2016 05:01

Naša ekipa danes praznuje 22. rojstni dan. Natanko 01.junija 1994 ob 11:55 minut smo se prvič oglasili na radijski frekvenci 106,6 Mhz in tam vztrajamo še danes.

Radio Krka danes praznuje svoj 22.rojstni dan. Začeli smo davnega leta 1994, točneje 01.junija, 5 minut pred 12-to. Prvotno smo imeli svoje prostore v kleti tedanje Obrtne zadruge Hrast, od tam pa smo se preselili v Hedero, kjer domujemo še danes. Od vsega začetka je naša frekvenca 106,6, vodja posadke pa Sandi Pirš. Mnogi so svoje prve radijske korake naredili prav na naši frekvenci, potem pa je marsikoga poneslo v večje medije. Pri nas so se kalili Jure Franko, Nina Štampohar, Bernard Stramič, Anja Hlača – prav vsi pa so svojo pot nadaljevali na nacionalnem radiu, kjer nekateri vztrajajo še danes.

Vsak začetek je težak, tudi naš je bil, saj smo takrat glasbo nabirali na vseh koncih, da smo lahko rekli, »zdaj smo radio«. Ne boste verjeli, ampak, sprva smo imeli le kakšen CD več kot imamo vseh prstov na rokah in nogah skupaj. A z leti se je nabral kar zajeten glasbeni arhiv slovenske in tuje glasbe.

Skozi leta smo v naših studijih in na terenu gostili številna znana imena iz sveta politike, glasbe, filma, kulture, mode, novinarstva – od vsepovsod. Nikoli nas niso zanimale politične barve, vedno smo želeli biti zgolj Radio Krka, ki je blizu ljudem. Skozi leta nam je to več ali manj uspevalo, šli smo skozi hribe in doline, preživljali vzpone in padce, a vedno znova ostali pripadni svojemu poslanstvu – poročati korektno, o naših krajih, o naših ljudeh in o uspehih iz našega okolja. Tudi športu in pomembnim športnim dogodkom smo vselej namenjali kar precej radijske minutaže.

Medijski, zlasti pa radijski prostor se je skozi leta močno spremenil, a mi se ne damo. Ostajamo eden redkih še samostojnih radiov v Sloveniji, ki razume svojo nalogo – biti vpet v prostor, v katerem deluje. Prav po tem smo posebni – ostajamo lokalen oz. regionalen radio, ki razmišlja globalno. Veliko slišanega lahko preberete na našem sestrskem mediju – na naši spletni strani, kjer lokalne dogodke pogosto objavljamo opremljene s fotografijami in video posnetki. Kar zajetna je tale naša radijska posadka, v kateri danes ustvarja blizu 30 sodelavcev. Danes je z vami del njih, jutri bo druga ekipa, vsak pa ima svoj del poslušalstva, za katerega se s programom v živo trudimo vsak dan od 05. ure zjutraj do 21-tih. Po 21.uri je vaš sopotnik na 106,6 glasba, ki tudi sicer kroji pretežni del našega programa. Vsem, ki z nami vztrajate 22 let, hvala iz srca in nazdravimo na nove zgodbe, ki jih bomo ustvarjali skupaj za vas in zaradi vas.

Hvala vsem za lepe želje in Gostišču Loka za njami tortico...