pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Ljubljana/Črnomelj

Adecco in zavod za zaposlovanje združila moči za mlade

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.03.2016 09:10

Kadrovska agencija Adecco in Zavod RS za zaposlovanje sta združila moči, da bi pomagala mladim iskalcem prve zaposlitve. Prve karierne delavnice bodo potekale danes v šestih mestih po Sloveniji, med drugim tudi v Črnomlju.

Organizaciji Adecco, ki že več let izvaja program pomoči mladim pri nabiranju izkušenj, ter zavod, ki je ena ključnih ustanov na trgu dela, želita s skupno akcijo doseči čim širšo skupino mladih ter jim pomagati in svetovati, so zapisali v sporočilu za javnost.

Po podatkih Zavoda za zaposlovanje je bilo januarja namreč več kot 27.000 mladih, starih do 29 let, brez službe, kar okoli 40 odstotkov zaposlovalcev pa meni, da je glavna ovira pri zaposlovanju mladih njihovo pomanjkanje izkušenj za začetniška delovna mesta.

"Vključevanje mladih na trg dela je pomembno tako za mlade kot za podjetja in rast gospodarstva, je prepričan direktor Adecca Slovenija Miro Smrekar. Kot je še dejal, pri vseh aktivnostih opažajo neskladje med potrebami podjetij in veščinami mladih iskalcev zaposlitve.


"Kot družba moramo ukrepati pri trendu izobraževanja - da se bodo mladi ljudje odločali za izobrazbo, ki jo podjetja potrebujejo, da hkrati skrajšamo čas študija pa moramo najti način, kako ustvariti nova delovna mesta v Sloveniji, ki jih bomo lahko zapolnili s trenutnimi kadri."

Na zavodu medtem verjamejo, da si mladi lahko povečajo možnost zaposlitve, če se naučijo, kako prepoznati svoje prednosti in jih predstaviti delodajalcem.

Danes bodo delavnice v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Kopru, Celju in Črnomlju.