stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Advent Novo mesto - kljub prepovedim in odpovedim bo še živahno

Piše: R.K.

Čas objave:
26.12.2021 06:00

Advent Novo mesto in prenovljena podoba decembrskega dogajanja vse od same otvoritve 5. decembra navdušujeta ljudi v mestnem jedru Novega mesta. Napovedan program za zadnji teden decembra je zaradi trenutnih razmer odpovedan, iz Zavoda Novo mesto, ki organizira letošnji Advent pa sporočajo, da se bodo z dodatnimi vsebinami, ki potekajo v skladu z veljavnimi ukrepi, potrudili pričarati praznično vzdušje vse do začetka prihodnjega leta.

Tako Advent Novo mesto vabi na brezplačno vožnjo z božičkovim vlakcem, ta bo v mestnem jedru animiral otroke vse do konca decembra. Prav tako vabijo na adventni sejem, ki bo še posebej prazničen na zadnji dan v letu, ko se bodo že v dopoldanskem času predstavili lokalni ponudniki suhih mesnin, kruha, penine in drugih prazničnih dobrot, ki bodo zagotovo prava izbira za silvestrsko večerjo.

Danes in v petek bo na Glavnem trgu tudi naš studio in vaša radijska ekipa, z nami pa lokalni glasbeniki, športniki in ustvarjalci, med drugimi se nam bodo v studiu pridružili člani skupin MRFY, Tretjega Kanuja, Društva mrtvih pesnikov, ansambla Lipičnik, pa Franci Kek, mama Manka, Dare Akustik, Atletski klub Krka, Društvo novomeških študentov in drugi.
Pripravljena imamo tudi posebna presenečenja in nagradne igre. 

Se vidimo torej na Glavnem trgu, vi pa si medtem lahko ogledate praznične posnetke Adventa Novo mesto in sicer plesno pravljico, tradicionalni prižig prazničnih luči, sporočilo direktorja Zavoda Novo mesto, Aleša Makovca o prazničnem dogajanju in pa praznično voščilo župana Gregorja Macedonija.