nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice

Arhitekturna nagrada tudi za brežiško vinsko klet

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.05.2016 06:33

Med letošnjimi nagrajenci arhitekturnega natečaja Architizer A+ so tudi trije slovenski projekti dveh arhitekturnih birojev. To sta projekta ABIRO-ja Promenada Velenje in Vinska klet Brežice ter projekt Kolesarska brv čez reko Savo v Bohinjski Bistrici biroja DANS ARHITEKTI. Podelitev nagrad bo 12. maja.

Namen nagrad Architizer A+ je nagrajevanje pomembnih dosežkov na področju arhitekture po svetu in njihovega pozitivnega prispevka k vsakdanjemu življenju. Architizer.com je največja svetovna skupnost arhitektov na internetu, ki ima več kot milijon mesečnih ogledov.

Nagrajence izbira žirija, sestavljena iz 300 uglednih osebnosti iz različnih področjih, med njimi mode, založništva, oblikovanja, nepremičninskega razvoja in tehnologije. Prireditve ob izboru v New Yorku trajajo teden dni.

ABIRO-jev projekt Promenada Velenje iz leta 2014, ki je pomemben korak k oživitvi mestnega jedra, je dobil nagrado v kategoriji javnih parkov. Leta 2013 zgrajeni kolesarski most na reki Savi biroja DANS ARHITEKTI je dobil nagrado v kategoriji transporta in infrastrukture, lani zgrajena vinska klet v Brežicah pa je ABIRO-ju zagotovila nagrado v kategoriji notranjosti bivalnih prostorov.