jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rtv carl foto MJP Svet24.si

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic dallas Ekipa24.si

Tega si ne zasluži! Bizaren konec tekme za ...

Jan Zarnik Njena.si

Jan iz Kmetije izza kamer povsem drug človek

zapor 22 pm Ekipa24.si

Drama srbskega novinarja v Katarju! Namesto na ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Pridružite se krvodajalski akciji v Šentjerneju

Piše: M.K.

Čas objave:
02.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je obvestil Osnovno šolo Ludvika Pliberška v Mariboru, da je eden od njihovih učencev pozitiven na novi koronavirus. Sošolci in razredničarka okuženega bodo v karanteni. Vsi ostali učenci lahko obiskujejo šolo.

Regulirani ceni pogonskih goriv bosta po včerajšnjem znižanju trošarin tudi v naslednjem 14-dnevnem obdobju nespremenjeni. Tako cena 95-oktanskega bencina kot cena dizelskega goriva bo še naprej en evro za liter.

Večje število policijskih enot bo danes na meji s Hrvaško začelo izvajati poostren nadzor nezakonitih prehodov. Poostren nadzor zaradi povečanega števila migrantov po koncu epidemije na t. i. balkanski poti bo trajal do petka. Po uradnih podatkih je policija v prvih štirih mesecih letošnjega leta obravnavala 2394 ilegalnih prehodov državne meje, kar je za četrtino manj kot v enakem obdobju lani. 

KRKA DOMA: Ker so zaloge krvi izredno majhne, vas Območno združenje Rdečega križa Novo mesto lepo vabi, da se jim pridružite na krvodajalski akciji, to sredo, 3. junija, od 7. do 12. ure v OŠ Šentjernej, da bodo lahko zagotovili zadostno količino krvi. Zaradi preprečevanja širjenja virusnih obolenj je PREDHODNO NAROČILO OBVEZNO na 051/389 270, 051/671 147 ali 030/716 796. Dogovorili se boste o uri prihoda in preverili zdravstveno ustreznost. Tistim, ki ste že potrdili svoj prihod, se iz srca zahvaljujejo, vsem krvodajalkam in krvodajalcem pa čestitajo ob njihovem prazniku, 4. juniju.

V Občini Semič so ogorčeni nad odločitvijo Nove Ljubljanske banke, da 15. junija zapre poslovalnico v Semiču. To je edina banka v njihovi občini, deluje pa že 46 let. Zaupa ji večina podjetij in njihovih zaposlenih v občini, ter dobrih 90 % vseh občank in občanov, kar je gotovo fenomen v slovenskem prostoru. Njeno zaprtje bi predstavljalo velike težave starejšim občanom, ki niso vešči uporabe sodobnega elektronskega bančništva ali celo nimajo tehničnih možnosti za to. Do najbližje poslovalnice bi morali tudi do 18 km daleč v eno smer, kar bi povzročalo nepotrebne stroške, nevšečnosti in težave za občane brez lastnega prevoza.

Občina Brežice je v maju zaključila javni razpis za sofinanciranje ukrepov ohranjanja in spodbujanja razvoja kmetijstva in podeželja v občini Brežice za letos. Občina namenja 100.000 evrov za sofinanciranje 44 naložb in projektov v kmetijstvu. S tem bo omogočila izvedbo investicij v skupni vrednosti skoraj pol milijona evrov. Občina tudi marca prihodnje leto načrtuje objavo razpisa z enakimi razpisnimi pogoji.

Na Medgeneracijskem vrtu v Črnomlju, so nedavno snemali Recitiranje pomladnih pesmi, katerega so izvedli s pomočjo recitatorjev Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj pod vodstvom mentorice Bernarde Starašinič, ZIK-a Črnomelj in Knjižnice Črnomelj. Poezija in pomlad sta tesno povezana, oba nam dovolita sanjati in odpotovati v neznane daljave. Tako so si tudi recitatorji dovolili odpotovati skupaj z njihovim rojakom Otonom Župančičem in z njegovo poezijo.  

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 02.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri