jan kreuzer 1 Dobra karma

Ta naš komik bo že maja prvič postal očka

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za soboto, 6. marca

suzana kavas andrej vrbec xx Reporter.si

Epilog obračuna na Janševem dvorišču: Janšev ...

Meghan Markle Svet24.si

S poznavalcem Matjažem Ambrožičem o strahu ...

43820185fa2501bdbaaf1bacd2c881b5 Necenzurirano

Bi Janša molčal, če bi novi sev virusa prinesla...

Başak Gümülcinelioğlu - Sen Çal Kapımı Njena.si

Piril v resnici prepeva romantično pesem Ko ...

Eva Ahačevčić Njena.si

Slovenska manekenka drugič postala mamica

Novice Šentrupert

AVDIO: Nov korak k prodaji Energetike Šentrupert

Piše: Lapego

Čas objave:
09.04.2020 08:28

Zaradi izrednih razmer je zadnja seja občinskega sveta v Šentrupertu potekala s pomočjo e-pošte, dopisno. Ključni sprejeti sklep je sprememba odloka o načinu izvajanja lokalne gospodarske javne službe oskrbe s toploto na območju zaporov na Dobu.

Odlok tako določa, da se javna gospodarska služba po prenehanju statusa javnega podjetja Energetike Šentrupert oziroma po prodaji izvaja na podlagi koncesije. »Za to, da izpeljemo nadaljnje postopke prodaje Javnega podjetja Energetika Šentrupert d.o.o., je ključno, da uskladimo občinske predpise z veljavno zakonodajo. Prodaja Energetike Šentrupert je v tem trenutku zelo zanesljiv vir za poplačilo obveznosti iz preteklosti, ki bremenijo občinski proračun še danes in ovirajo redno poslovanje ter načrtovanje novih naložb in razvoj občine,« je pojasnil župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec.

Ostali sklepi:
V Šentrupertu so med drugim po skrajšanem postopku sprejeli odlok, s katerim preneha veljati odlok o ustanovitvi Skupne občinske uprave Mirnska in Temeniška dolina, seznanili so se s poročilom dela uredniškega odbora glasila Šentrupert, poslovanjem Dežele kozolcev in Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert, posebej pa so se ustavili pri nameri Pošte Slovenije, da pošto v Šentrupertu preoblikuje v pogodbeno pošto. Ker občina meni, da je pošta pomembna in potrebna, je občinski svet sklenil, naj občina preuči, ali se lahko kot potencialni pogodbeni izvajalec poštnih storitev na razpis prijavi tudi občina oziroma zavod Dežela kozolcev. Prav tako so soglašali, da se občina vključi v Konzorcij 17, kjer gre za iniciativo, v sklopu katere bi v lokalni skupnosti vzpostavili mrežo programov in storitev za starostnike, bolne in invalidne osebe, ki so odvisne od dolgotrajne oskrbe.
V svet Zdravstvenega doma Trebnje so za predstavnico Občine Šentrupert imenovali Tanjo Brcar, strinjali pa so tudi z vzpostavitvijo 24-urne dežurne službe za pogrebno in pokopališko dejavnost, ki jo izvaja JP Komunala Trebnje. Z novim letom zaradi višjih stroškov dela v javnem sektorju veljajo tudi nove cene za storitev pomoč na domu, ki jo na tudi na območju Občine Šentrupert izvaja Dom starejših občanov Trebnje. Uporabnik storitve bo ob delovnikih in sobotah plačal 6,95 evra na uro (do sedaj 6,31 €), ob nedeljah 9,36 evra na uro (doslej 8,42 € na uro) in ob praznikih in dela prostih dneh 9,96 evra na uro (do sedaj 8,42 € na uro). Občina Šentrupert bo še naprej subvencionirala razliko do polne cene storitve v višini 63 odstotkov cene storitve.

Andrej Martin Kostelec o novem koraku do prodaje Energetike Sentrupert