pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

AVDIO: Policija zaplenila ukradena drva v Žabjaku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2016 09:33

Policisti so te dni spet imeli veliko dela v romskem naselju Žabjak. Tamkajšnji Romi so namreč predrzno kradli drva iz bližnjega gozda, pri tem pa so jih opazili novomeški policisti in te dni končali akcijo z zasegom ukradenega.

Drva so zaplenili, da jih vrnejo lastniku in s tem še enkrat dokazali, da delujejo po veljavnih zakonih. Čeprav bi vsak navaden državljan verjetno tisto skupino kradljivcev nagnal, da sami naložijo ukradeno, pa so policisti svoje delo opravili tako kot od njih zahteva zakon.

Na družabnih omrežjih so se pojavili različni zapisi in komentarji, da je tokrat vse skupaj šlo predaleč in da so bili policisti pri tem ponižani. A, če smo korektni, šlo je za najdbo ukradenega in zaplemba je potekala skladno z zakonom. Zakona ulice v demokraciji, pa kakršna koli že je, ne poznamo.

Policisti so delovali skladno z zakonom kot v primeru, če najdejo ukradeno vozilo - slednjega zaplenijo in vrnejo lastniku. Tako kot ukradena drva iz novomeškega romskega naselja Žabjak.

Lahko smo samo hvaležni, da so možje v modrem naredili to, kar od njih zahtevajo zakoni, vrnjenih drv bo lastnik vesel, Romi pa bodo morali drugače razmišljati, če bodo želeli, da bodo nekoč v naši družbi sprejeti kot enakopravni državljani. Takšne zgodbe, ki na Dolenjskem niso redke, prepogosto zlivajo jezo in gnev na celotno romsko populacijo, ki pa jim medvedjo uslugo delajo pokvarjene skupine posameznikov in tako imenovane organizirane bande.

V zvezi z dogodkom smo nekaj vprašanj zastavili tudi tiskovni predstavnici Policijske uprave Novo mesto Alenki Drenik, ki nam je v izjavi zapisala: "V naselju, ki ga omenjate, so novomeški policisti dnevno prisotni. V začetku meseca novembra sta policista med opravljanjem nalog pri enem izmed objektov opazila večjo količino drv in na podlagi opravljenih razgovorov posumila, da drva izvirajo iz kaznivega dejanja. Pregledala sta širšo okolico in v bližnjem gozdu opazila, da je bilo nejverjetneje pred nedavnim požaganih več dreves. Lastnika gozda sta obvestila o požaganih drevesih in skupaj so si ogledali kraj dogodka. Lastnik, ki do obvestila policistov ni vedel, da je oškodovan, je potrdil, da dreves ni požagal sam, zato je na pobudo policistov zoper storilca podal prijavo zaradi tatvine 25 dreves.

V nadaljevanju preiskave so ugotovili, da je kaznivega dejanja osumljen 35-letni moški iz okolice Novega mesta. Policisti so naloge opravili v skladu z zakonodajo in v okviru svojih pooblastil. O najdbi ukradenih predmetov sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. V skladu z dogovorom s tožilko in na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku so ukradene predmete zasegli in jih s potrdilom o vrnitvi predali oškodovancu.

35-letnega osumljenca kaznivega dejanja tatvine so ovadili na pristojno tožilstvo. V nadaljevanju postopka pa bo o odgovornosti storilca in sankciji odločalo sodišče," je v izjavi povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto, Alenka Drenik.


Tiskovna predstavica PU NM, Alenka Drenik o storilcu