nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Sevnica

AVDIO: Sevničan Tomaž Lisec odhaja k prvi dami ZDA

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.01.2017 16:45

Te dni je pri nas završalo, kdo bo med povabljenimi na prireditev organizacije Sister Cities International, ki jo 3 dni pred uradno inavguracijo novega ameriškega predsednika, tudi slovenskega zeta – Donalda Trumpa, pripravljajo v čast prvi dami, Sevničanki Melaniji Trump.

Glede na to, da Melania prihaja iz Sevnice in je ves čas kandidature Trumpa za novega predsednika uživala v svojem kraju precej podpore, zatem pa sta zakonca Trump ob zmagi tudi zelo navdušila Sevničane, je bilo pričakovati, da bo v Washington odpotoval vsaj sevniški župan, če ne še kdo drug. Župan Srečko Ocvirk je vabilo prejel, a na gala prireditev s skupino Mood Swings in predsedniškim orkestrom ameriških marincev, v ameriško prestolnico ne bo odpotoval. Bo pa sevniško občino zastopal Tomaž Lisec, doma iz Sevnice, občinski svetnik in tudi poslanec Slovenske demokratske stranke v državnem zboru.Pridružil se mu bo tudi strankarski kolega Žan Mahnič, prav tako član slovenskega parlamenta, ki pa se bo kasneje, le dan pred uradno inavguracijo 20.januarja, udeležil parlamentarne skupščine zveze Nato.

S Tomažem Liscem smo se pogovarjali o obisku v Washingtonu 17. januarja, le 3 dni pred uradno inavguracijo slovenskega zeta - republikanca Donalda Trumpa - ki bo s tem tudi uradno prisegel kot 45. predsednik ZDA. 

Pogovor s Tomažem Liscem pred odhodom v Washington na eno najpomembnejših inavguracijskih srečanj, k