gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Šentrupert

AVDIO: V Šentrupertu o prihodnjih načrtih

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
27.10.2016 15:54

Občinski svet Občine Šentrupert je včeraj opravil splošno razpravo o predlogu proračuna za prihodnje leto. Dokument bo tako do 15. novembra v javni razpravi. Do takrat na občini pričakujejo morebitne pisne dopolnitve ali predloge sprememb.

Predlog proračuna za leto 2017 predvideva dobrih 3,95 milijona evrov prihodkov in nekaj več kot 3,93 milijona evrov odhodkov na 22 področjih proračunske porabe, med njimi na področju lokalne samouprave, kmetijstva in gozdarstva, prometa in prometne infrastrukture, gospodarstva, varovanja okolja, zdravstvenega varstva, kulture, športa, izobraževanja in socialnega varstva.

„Za investicije po predlogu proračuna namenjamo dobrih 896.000 evrov. Največ na področju prometa in prometne infrastrukture, kjer ocenjujemo, da bomo za investicije in investicijsko vzdrževanje občinskih cest, vključno z rekonstrukcijo mostu čez Bistrico, po sprejetem proračunu porabili 365 tisoč evrov. Pomemben delež investicij v prihodnjem letu se planira tudi na področju oskrbe s pitno vodo, za kar je po predlogu proračuna planiranih dobrih 200 tisoč evrov,“ pravi župan Občine Šentrupert Rupert Gole.

Občina Šentrupert ima na svojem območju 41,814 km lokalnih cest in 75,776 km javnih poti. Včeraj sprejeti načrt investicijskega vzdrževanja cest v občini za prihodnje leto predvideva širitev ožin v krožišču v Šentrupertu, obnovo javne poti pod Kostanjevico in v Srasle, obnovo lokalne ceste v Rovnicah in skozi Ravnik ter izgradnjo mostu čez Bistrico v Industrijski coni Šentrupert. Sicer pa v Šentrupertu ravno v teh dneh zaključujejo tudi obnovo ceste od pokopališča proti trgu, ki so jo začeli obnavljati sredi meseca. Na približno 190 metrov dolgem odseku so poskrbeli za nov tampon in asfalt ter vzpostavili meteorno odvodnjavanje.


Ostali sklepi:
Občinski svet Občine Šentrupert je včeraj potrdil sodelovanje pri skupnem izvajanju in koncesiji za gospodarsko javno službo obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov na območju občine Šentrupert, župana Ruperta Goleta pa pooblastil za potrditev in sprejem Dokumenta identifikacije investicijskega projekta »Obnova in ureditev šolskega igrišča OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert«. Projekt želijo v Šentrupertu prijaviti na razpis Fundacije za šport in na razpis v okviru pristopa CLLD – Lokalni razvoj na območju LAS Dolenjska in Bela krajina, ki bo objavljen predvidoma še ta mesec.

Brez opisa