prometna, splošna, simbolična Svet24.si

Tolpa na Obali prirejala lažne prometne nesreče ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

kekec Odkrito.si

Modni pogled: Je to okej?

Peter Prevc in Mina Lavtižar Mercuzza Njena.si

Peter Prevc pokazal sina

Novice Brežice/Cerina

AVDIO&FOTO: Vaščani Cerine veseli nove naložbe

Piše: Občina Brežice, L.K.

Čas objave:
09.07.2018 21:09

V sklopu dogodkov ob krajevnem prazniku sta bila v petek, 6. julija, v Cerini, v Krajevni skupnosti Čatež ob Savi, namenu slovesno predana urejen odsek lokalne ceste in pločnik.

Predaja ceste v namen v Cerini.jpg

Vaščani so veseli pridobitve, saj je bilo križišče pri gradu v Cerini nevarno za vse udeležence v prometu. Še posebej za pešce in šolarje, ki so čakali na avtobus. Pobuda za ureditev odseka je bila podana s strani krajanov, Občina Brežice je za celovito rešitev prometne varnosti namenila 430.000 evrov.

V sklopu investicije so bili izvedeni: rekonstrukcija ceste z odvodnjavanjem in pločnik v dolžini 300 m, novi priključki in križišče, javna razsvetljava, oporni zidovi, nov vodovod, nizko napetostna elektrika in optika, zgrajena sta dve avtobusni postajališči, ki bosta v kratkem tudi opremljeni. Poseben gradbeni izziv pri investiciji je bilo spuščanje oz. nižanje ceste za 2 m z namenom ustrezno speljati priključek ceste za vas Dobeno in s tem zagotoviti prometno varnost ter prilagoditev vse ostale infrastrukture spustu ceste.

Projektno dokumentacijo je pripravilo podjetje Trasa d.o.o., izvajalec del je bilo podjetje KOP Brežice d.d., strokovni nadzor je izvajalo podjetje Inštitut za ceste d.o.o..

Simbolično so nove pridobitve predali namenu z rezanjem traku župan občine Brežice Ivan Molan, predsednik KS Čatež ob Savi Franc Les, predstavnik vasi Cerina in član sveta KS Aleksander Bratanič ter predstavnik občinskega sveta Občine Brežice Martin Preskar.

DSC_2477.JPG

Urejeno cesto in pločnik je blagoslovil domači župnik Jože Pacek (župnija Čatež ob Savi), kulturni program so sooblikovali Skupina TRTA in Ljudske pevke Žejno (sekciji KUD Anton Kreč Čatež ob Savi) ter harmonikarji Marjan Turk, Franc Potočar in Matija Slak. Dogodek je povezovala Lara Oštrbenk. Po otvoritvi je sledilo druženjem vaščanov pri gasilskem domu v Cerini.

Izjava župana Ivana Molana o naložbi

O novi cestni ureditvi v Cerini_żupan Ivan Molan