profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Trebnje

AVDIO&FOTO: V Trebnjem na poti od kakovosti k odličnosti

Piše: Občina Trebnje, J.P.

Čas objave:
25.09.2018 08:34

Vse več je pametnih specializacij, pametnih sistemov, nastopa umetna inteligenca – o tem, kako najti simbiozo med umetno inteligenco, sodobno tehnologijo in družbo, bodo na 27. Forumu mojstrstva in odličnosti govorili prihodnjo sredo v Trebnjem.

konferenca-33.jpg
Marija Prosenik in Luka Bregar
Občina Trebnje, J.P.

Slovenija se želi z dogodkom predstaviti kot soustvarjalec globalnih trendov.

konferenca-1.jpg
27. Forum odličnosti in mojstrstva bo v Trebnjem
Občina Trebnje, J.P.

Na včerajšnji novinarski konferenci je župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic poudaril, da ima forum nalogo, da daje smernice za odličnost, da daje optimizem in omogoča ljudem, da se srečajo s pomembnimi akterji na področju gospodarstva, izobraževanja. »Me veseli, da se to odvija v Trebnjem. Mi se ne zapiramo v meje 13 tisoč prebivalcev, mi želimo širino, mi želimo, da ustvarjalnost preplavi Sloveniji in da je odličnost tista, ki nas vodi v življenju. Verjamem, da bomo združili primerne akterje. Od te konference, od tega foruma bo vsakdo nekaj pozitivnega odnesel v svojem spominu, svojem srcu, kar bo lahko na svojem delovnem mestu tudi uporabil.« (- pripeta tonska izjava A. Kastelica)

Član Strateškega odbora forumov odličnosti in mojstrstva dr. Janez Gabrijelčič pa je dodal: »Hočemo biti na poti od kakovosti k odličnosti. Letos smo rekli, da bi bilo dobro povezati umetno in človeško inteligenco, kajti vidimo, kako hitro se umetna inteligenca širi, mi pa želimo, da je tukaj neka simbioza sodobnih tehnologij in družbe. Kot je recimo Rene Dascartes rekel Cogito ergo sum, Razmišljam,mislim, torej sem, moramo tudi mi zdaj razmišljati, kam nas pelje ta umetna inteligenca.« (- pripeta tonska izjava dr. J. Gabrijelčiča)


Prihodnjo sredo, 3. oktobra, bosta najprej podeljeni veliki nagradi odličnosti in mojstrstva, uvodno predavanje bo imel Jože Colarič, zaključne misli dr. Janez Gabrijelčič. Na prvem panelu bodo razpravljali o pametni specializaciji in pametnih sistemih, na drugem o uveljavljanju na globalnih trgih in na tretjem o etiki, vrednotah in ključnih veščinah v visokotehnološki družbi.

Zadnji, tretji, panel pripravlja Center za izobraževanje in kulturo Trebnje kot del projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc. Direktorica Patricija Pavlič je povedala, da je konzorcij, v katerem so poleg CIK Trebnje še RIC Novo mesto, Šolski center Novo mesto in Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, s potekom projekta zadovoljen. »K sodelovanju je pristopilo blizu 60 različnih podjetij, večjih in manjših, iz celotne dolenjske regije. V projekt je bilo vključenih blizu 3000 udeležencev, ki so tudi uspešno zaključili izobraževanja. Ogromno usposabljanj je bilo namenjenih pridobivanju znanj medgeneracijskega sodelovanja, ustvarjanja medgeneracijske klime, boja proti stresu znotraj kolektivov, ki so bili medgeneracijsko zelo barviti.« (-pripeta tonska izjava P. Pavlič)

Na dogodku bo tudi predstavitev idiličnih izdelkov Temeniške, Mirnske doline in širše. Slavnostni nagovor bo imel predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, za glasbeno doživetje pa bodo poskrbeli učenci in učitelji Glasbene šole Trebnje in Jerica Steklasa.

Dr. Janez Gabrijelcic o inteligenci

Dr. Janez Gabrijelcic o umetni in cloveski inteligenci


Alojzij Kastelic o 27. Forumu odlicnosti in mojstrstva

27. Forum odličnosti in mojstrstva


Direktorica CIK - a Trebnje Patricija Pavlič o konzorciju

Center za izobraževanje in kulturo Trebnje je del projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc