stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Šentrupert

AVDIO&FOTO: JP Energetika Šentrupert naprodaj

Piše: Lapego

Čas objave:
27.05.2020 13:43

Občina Šentrupert je začela postopek prodaje Javnega podjetja Energetika Šentrupert, da bi odplačala zapadle obveznosti, ki otežujejo redno poslovanje in nadaljnji razvoj občine. Zainteresirani kupci lahko svojo ponudbo za nakup celotnega podjetja oddajo do 22. junija.

JP Energetika Šentrupert je bilo ustanovljeno leta 2012 in skrbi za projekte Kotlovnica Dob, Kogeneracija Dob in Remida. Ukvarja se s proizvodnjo toplote in električne energije v panogi, v kateri je povpraševanje po energiji stabilno, kar se odraža tudi na poslovanju družbe, ki je ves dobiček usmerjala v razvoj podjetja. Z Upravo RS za izvrševanje kazenskih sankcij, za katero je JP Energetika Šentrupert edini dobavitelj toplote, je trenutno sklenjena pogodba za odjem do konca leta 2023.

Sentrupert, obcinski svet, seja 13012020, zupan Andrej Martin Kostelec.JPG
Župan Andrej Martin Kostelec
Foto: Lapego

»Trenutno zbiramo ponudbe za nakup 100-odstotnega deleža v zdaj še našem javnem podjetju. V prvi fazi gre za nezavezujoče ponudbe, ki bodo pokazale, kakšen je dejanski interes za nakup, v drugi fazi pa bodo morali zainteresirani kupci že oddati zavezujočo ponudbo. Pred tem lahko opravijo tudi skrben pregled družbe in njenega poslovanja. Upamo, da bomo našli kupca, ki bo skrben lastnik, usmerjen v prihodnost in zavzet za nadaljnji razvoj podjetja in širjenje njegove dejavnosti,« je pojasnil župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec. 

Sentrupert, foto Lapego.jpg
Šentrupert
Lapego

Edini kriterij za izbor kupca je cena. Občina bo javno podjetje prodala ponudniku, ki bo izpolnil vse zahteve iz razpisa in z zavezujočo ponudbo ponudil najvišjo ponudbeno ceno. Če ponudbena cena za prodajalca ne bo sprejemljiva ali bo več ponudnikov ponudilo enako najvišjo ponudbeno ceno, se bo občina z njimi pogajala do trenutka, da bo dobila zanjo najugodnejšo ponudbo. V Šentrupertu upajo, da bodo s kupnino poravnali zapadle obveznosti iz preteklosti, ki bremenijo občinski proračun, in tako omogočili smotrnejši razvoj občine na različnih področjih že v prihodnjem letu.

Andrej Martin Kostelec o javnem zbiranju ponudb