stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Namenu predali prenovljeno šolsko igrišče

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
24.05.2019 12:12

Četrtkovo popoldne na Mirni je bilo živahno, mavrično pisano in športno obarvano – po zaključeni prireditvi učencev z naslovom Mavrični planet – Sejem želja so namreč namenu predali prenovljeno šolsko igrišče.

Mirna - odprtje prenovljenega sportnega igrisca, foto Lapego (2).jpg
Prenovljeno športno igrišče na Mirni
Foto: Lapego

Želja po sodobnem šolskem igrišču je gorela vrsto let, včeraj pa so na Mirni namenu predali prenovljeno, s tartanom oblečeno šolsko igrišče s štiristezno krožno atletsko stezo, šeststeznim ravnim tekališčem in pomožnimi igrišči – stezo za skok v daljino in troskok, polkrožni del za skok v višino ter met kladiva in suvanje krogle. S tartanom so oblekli tudi košarkarsko igrišče.

Mirna - odprtje prenovljenega sportnega igrisca, foto Lapego (20).jpg
Namenu predali prenovljeno šolsko igrišče
Foto: Lapego

Uredili so odvodnjavanje, s katerim je bilo v preteklosti precej težav. V sklopu urejanja igrišča so postavili še pitnike in tlakovali potke. Naložba je stala 209 tisoč evrov, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport jo je sofinanciralo s skoraj 43 tisoč evri, ostalo pa je iz občinskega proračuna zagotovila občina.

Mirna - odprtje prenovljenega sportnega igrisca, foto Lapego (24).jpg
Odprtje prenovljenega športnega igrišča
Foto: Lapego

»Dolgo časa smo čakali na kakšen ustrezen razpis in prišli do njega. Prijavili smo se in vesel sem, da smo dosegli najboljše število točk skupaj z občino Tolmin. Igrišče na tartanu smo si želeli že dolgo časa, vendar glede na prioritete, ki jih je imela občina, žal nismo mogli k temu projektu pristopiti prej. Sedaj je igrišče urejeno in prepričan sem, da ga bodo vsi uporabniki znali dobro uporabljati, da se bo na Mirno vrnila atletika, da bo na Mirni zraslo novo število odličnih športnikov tako v državnem kot tudi evropskem in svetovnem merilu,« pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš. 

Mirna - odprtje prenovljenega sportnega igrisca, foto Lapego (18).jpg
Namenu predali prenovljeno šolsko igrišče
Foto: Lapego

Na razpisu izbrani izvajalec del je bilo javno podjetje Komunala Trebnje, podizvajalec za izvedbo tartana je bilo ljubljansko podjetje Flora, projektiral je Igor Rems, nadzoroval pa Boštjan Kolenc.

Mirna - Mavricni planet, odprtje prenovljenega sportnega igrisca, foto Lapego (5).jpg
Mavrični planet, odprtje prenovljenega športnega igrišča
Foto: Lapego

Mirnsko osnovno šolo letos obiskuje 242 učencev, oddelke šole s prilagojenim programom 36 otrok in vrtec Deteljica 125 malčkov. »Ta pridobitev je za celoten naš zavod zelo pomembna. To šolsko igrišče bodo za potrebe atletike, ki se izvaja pri pouku športa, lahko uporabljali vsi učenci od prvega do vključno devetega razreda. Uporabljali ga bodo lahko tudi učenci, ki se izobražujejo v oddelkih šole s prilagojenim programom, nižji izobrazbeni standard. Tisti, ki so v posebnem programu, ga bodo lahko uporabljali za lažje gibalne oblike. Otroci iz vrtca pa ga bodo uporabljali za tiste športne aktivnosti, ki so primerne za otroke predšolskega obdobja.,« pojasnjuje ravnateljica Osnovne šole Mirna Anica Marinčič. 

Mirna - Mavricni planet, odprtje prenovljenega sportnega igrisca, foto Lapego (11).jpg
Mavrični planet, odprtje prenovljenega športnega igrišča
Foto: Lapego

Igrišče so namenu predali po prireditvi Mavrični planet, na kateri so bile letos v ospredju želje - otroci od vrtca do devetega razreda so o željah pripovedovali, peli, plesali in igrali pred polno športno dvorano, ki se je nato preselila pred dvorano, na rob prenovljenega šolskega igrišča. Tam so najprej zaplesali mirnski plesalci Plesnega centra Dolenjske, osnovnošolci so odtekli štafeto, nato pa sta ravnateljica in župan ob željah po odgovorni uporabi igrišča prerezala trak.

Mirna - Mavricni planet, odprtje prenovljenega sportnega igrisca, foto Lapego (17).jpg
Mavrični planet, odprtje prenovljenega športnega igrišča
Foto: Lapego

Anica Marinčič o prenovljenem šolskem igrišču


Dušan Skerbiš o prenovljenem igrišču