polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

arktika, ozonska luknja Svet24.si

Na nebu nad Arktiko zazevala človeškemu očesu ...

profimedia-0510959793 Reporter.si

New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla ...

delavka, zaposleni Svet24.si

Pozor! Samozaposlene, ki želijo uveljavljati ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Predstavili štiri načrtovane naložbe

Piše: P. K. L.

Čas objave:
19.10.2019 12:20

Občina Mirna je v torek 16. oktobra predstavila štiri projekte, ki bodo bistveno spremenili podobo kraja in vplivali tako na povečanje števila prebivalcev kot na kakovost življenja. To so novi večstanovanjski bloki, vrtec s knjižnico in glasbeno šolo, preureditev skladiščnih prostorov in prestavitev regionalne ceste oziroma obvoznica.

Načrtovano urbanistično ureditev centra kraja so predstavili projektanti posameznih naložb. Vrtec s knjižnico in glasbeno šolo ter nove stanovanjske bloke Boris Stančev in podjetja Fromalle, spremembo namembnosti skladiščnih prostorov Mitja Drčar iz podjetja Arhit in umestitev prestavljene regionalne ceste mimo Mirne Mojca Radakovič iz podjetja GPI.

mirna, novi-projekti
Predstavitev novih projektov v Mirni
D. L.


Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš je povedal, da so predstavitev pripravili, da ne bi med občani prihajalo do različnih in napačnih informacij: "Javnost je prav, da je seznanjena z vsem dogajanjem v lokalni skupnosti. Kadarkoli se kaj dogaja, so informacije takšne in drugačne. Ta način predstavljanja naših projektov bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Prepričan sem, da so občani željni informacij, da si želijo vedeti, kaj občinska uprava, župan in svetniki delamo, kaj želimo narediti v tej lokalni skupnosti in s takšno predstavitvijo je širša javnost najbolj seznanjena, najbolj korektno in točno." (- pripeta tonska izjava D. Skerbiša)

Predstavitev novih projektov na Mirni
Predstavitev novih projektov v Mirni
Domen Laznik


Gradnja dveh novih blokov se bo začela spomladi, nepremičnino, ki jo bo občina potrebovala za ureditev vrtca s knjižnico in glasbeno šolo, bo občina od podjetja Bartog kupila predvidoma maja prihodnje leto, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo pa bo proces odkupa še približno tretjine potrebnih zemljišč za izgradnjo t. i. obvoznice začela predvidoma prihodnje leto, ko naj bi bilo pridobljeno tudi gradbeno dovoljenje.

mirna, novi-projekti
Predstavitev novih projektov v Mirni
Domen Laznik


Na vprašanja občanov so odgovarjali še Janez Prosenik iz podjetja Japi Inženiring, ki bo gradil nove bloke, mag. Štefan Velečič, ki je na mirnski občinski upravi zadolžen med drugim tudi za usklajevanja pri tako imenovani obvoznici, in župan Dušan Skerbiš, ki je pojasnil, da je prioriteta občine v prihodnje ureditev vrtca, občina pa bo še naprej vzdrževala tudi infrastrukturo in nadgrajevala sistem oskrbe s pitno vodo.

mirna, novi-projekti
Območje urejanja
D. L.

Dusan Skerbis

o namenu predstavitve