materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

miha-šalehar Necenzurirano

Zakaj imamo Magno raje kot Miho Šaleharja ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kakšen 'norec'! Neverjetno, kaj uspeva Primožu ...

mojca-fatur Odkrito.si

Mojca Fatur - Vzemite življenje v svoje roke!

klinec Ekipa24.si

Kakšna drama! Ema Klinec do zadnjega trepetala za...

Novice Ljubljana/Maribor/Koper/Nova Gorica

Bodoči dijaki in študenti tudi tokrat na virtualne informativne dneve

Piše: STA

Čas objave:
11.02.2022 09:49

Srednje, višje in visoke šole ter dijaške in študentske domove bodo danes in v soboto virtualno "zasedli" učenci in dijaki. Informativni dnevi bodo zaradi epidemioloških razmer tudi tokrat potekali v spletni obliki. Koristne informacije za lažjo odločitev o izbiri šolanja so pripravile tudi nekatere študentske in dijaške organizacije.

Učenci in dijaki bodo tako namesto obiska šol in fakultet informacije za lažjo odločitev o nadaljnjem šolanju pridobivali kar doma preko spletnih platform, vsem izobraževalnim ustanovam pa bo na voljo tudi portal Virtualni informativni dnevi. Za bruce je sicer na voljo 19.541 mest, za dijake 25.198.

Večina srednjih šol se bo virtualno predstavila danes ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. Bodoči dijaki se bodo lahko podrobno seznanili s programi, šolo in možnostmi nadaljnjega šolanja, omogočen jim bo tudi pogovor v živo preko Zooma. Devetošolcem največ informacij na enem mestu zagotavlja tudi lani ustanovljen portal Slovenske srednje šole. Zbrane informacije in povezave do spletnih strani vseh srednjih šol in dijaških domov ponuja še portal ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Večina fakultet in višjih šol bo s spletnimi predstavitvami danes ob 10. in 15. uri ter v soboto ob 10. uri nagovarjala srednješolce oziroma bodoče študente. Izjema sta ljubljanski fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo ter za računalništvo in informatiko, ki bosta danes mlade preko spletnega orodja Zoom "sprejeli" že ob 9. in 14. uri oz. 11. uri in 15.30. Ker bodo ponekod dnevi potekali ob različnih urah, ljubljanska univerza svetuje, naj mladi predhodno preverijo na želenih fakultetah, ob kateri uri so.Zaradi epidemioloških ukrepov tudi odprtih vrat študentskih domov ne bo. Namesto tega bodo vsem tistim, ki jih zanima bivanje v študentskih domovih, omogočili virtualen ogled domov in klepet s študenti. Na mariborski univerzi bo to v soboto ob 13.30, na primorski oba dneva ob 9. uri, v Ljubljani pa bo to danes ob 8.30 in 13. uri ter v soboto ob 12. uri omogočil zavod Študentski dom Ljubljana.

Tudi nekatere dijaške in študentske organizacije bodo mlade preko spletnih kanalov, družbenih omrežij in promocijskih video vsebin seznanile s študentskim življenjem in jim svetovale pri odločitvah za nadaljnje šolanje.

Mlade vabi na svojo spletno stran tudi Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu (Nakvis). Na njej lahko bodoči študenti zelo hitro in enostavno poiščejo vse ključne informacije o posameznem visokošolskem zavodu oziroma študijskem programu ter si ogledajo predstavitveni film visokošolskega zavoda.