premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

DSC_2227_01 Odkrito.si

Mlad slovenski raper doživel srčni infarkt ...

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Novice Brežice

FOTO: Brežiška bolnišnica z donacijo do nove ultrazvočne naprave

Piše: STA

Čas objave:
05.03.2019 09:05

V Splošni bolnišnici Brežice so včeraj predstavili novo ultrazvočno napravo, katere nakup jim je konec preteklega leta omogočila novomeška farmacevtska družba Krka. Ta je za novo in sodobno napravo brežiškega bolnišničnega internega oddelka prispevala donacijo v znesku nekaj več kot 30.000 evrov. V bolnišnici sicer stalno prenavljajo opremo.

Krka_SB_Brezice_ultrazvok-4-3-2019_6.jpg
Mojca Prah Klemenčič (od leve), Mojca Savnik Iskra, Jože Colarič in Anica Hribar
Foto: Krka, d.d.

Direktorica brežiške bolnišnice Anica Hribar je pojasnila, da so z novo ultrazvočno napravo posodobili opremo največjega bolnišničnega oddelka. Ta jim bo omogočila hitrejše preglede srca, ožilja in druge preglede, še posebej pa je dragocena zaradi svoje prenosljivosti, je dodala.

Posodabljanje bolnišnične opreme so sicer predlani začeli z nakupom ultrazvoka za kardiološke preiskave in lani nadaljevali z nakupom endoskopa za opravljanje kolonoskopije in gastroskopije.

Krka_SB_Brezice_ultrazvok-4-3-2019_1.jpg
Z novim, sodobnim ultrazvokom bomo lahko zagotovili še boljšo zdravstveno oskrbo bolnikov
Foto: Krka, d.d.

V brežiški bolnišnici so v zadnjih dveh letih zamenjali tri odslužene in amortizirane naprave za neinvazivno diagnosticiranje, prihodnje leto pa načrtujejo še zamenjavo ultrazvočne naprave na rentgenološkem oddelku.

Vsako leto tudi "znatno" vsoto namenijo za prenovo druge opreme in prostorov ter za nakup medicinskih naprav, je še zapisala Hribarjeva.

Hribarjeva je sicer nedavno opozorila, da bo brežiška bolnišnica, ki naj bi po poslovnem načrtu lani poslovala z nekaj več kot 440.000 evrov izgube, poslovala bolje od načrtov, a še vedno z nekaj izgube.

Ocenila je, da jim največ težav pri poslovanju povzročajo dogovori s sindikati na ravni države, ki jim povečujejo stroške plač, ti pa potem niso vključeni v ceno zavarovalniško priznanih storitev. "To so glavni razlogi za naše negativno poslovanje v preteklih letih," je poudarila.

Splošna bolnišnica Brežice sicer s svojimi storitvami oskrbuje približno 70.000 prebivalcev brežiške, krške in sevniške občine oz. Posavja, v njej zdravijo tudi del prebivalcev sosednjih območij.