profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

FOTO: Brežiška bolnišnica z donacijo do nove ultrazvočne naprave

Piše: STA

Čas objave:
05.03.2019 09:05

V Splošni bolnišnici Brežice so včeraj predstavili novo ultrazvočno napravo, katere nakup jim je konec preteklega leta omogočila novomeška farmacevtska družba Krka. Ta je za novo in sodobno napravo brežiškega bolnišničnega internega oddelka prispevala donacijo v znesku nekaj več kot 30.000 evrov. V bolnišnici sicer stalno prenavljajo opremo.

Krka_SB_Brezice_ultrazvok-4-3-2019_6.jpg
Mojca Prah Klemenčič (od leve), Mojca Savnik Iskra, Jože Colarič in Anica Hribar
Foto: Krka, d.d.

Direktorica brežiške bolnišnice Anica Hribar je pojasnila, da so z novo ultrazvočno napravo posodobili opremo največjega bolnišničnega oddelka. Ta jim bo omogočila hitrejše preglede srca, ožilja in druge preglede, še posebej pa je dragocena zaradi svoje prenosljivosti, je dodala.

Posodabljanje bolnišnične opreme so sicer predlani začeli z nakupom ultrazvoka za kardiološke preiskave in lani nadaljevali z nakupom endoskopa za opravljanje kolonoskopije in gastroskopije.

Krka_SB_Brezice_ultrazvok-4-3-2019_1.jpg
Z novim, sodobnim ultrazvokom bomo lahko zagotovili še boljšo zdravstveno oskrbo bolnikov
Foto: Krka, d.d.

V brežiški bolnišnici so v zadnjih dveh letih zamenjali tri odslužene in amortizirane naprave za neinvazivno diagnosticiranje, prihodnje leto pa načrtujejo še zamenjavo ultrazvočne naprave na rentgenološkem oddelku.

Vsako leto tudi "znatno" vsoto namenijo za prenovo druge opreme in prostorov ter za nakup medicinskih naprav, je še zapisala Hribarjeva.

Hribarjeva je sicer nedavno opozorila, da bo brežiška bolnišnica, ki naj bi po poslovnem načrtu lani poslovala z nekaj več kot 440.000 evrov izgube, poslovala bolje od načrtov, a še vedno z nekaj izgube.

Ocenila je, da jim največ težav pri poslovanju povzročajo dogovori s sindikati na ravni države, ki jim povečujejo stroške plač, ti pa potem niso vključeni v ceno zavarovalniško priznanih storitev. "To so glavni razlogi za naše negativno poslovanje v preteklih letih," je poudarila.

Splošna bolnišnica Brežice sicer s svojimi storitvami oskrbuje približno 70.000 prebivalcev brežiške, krške in sevniške občine oz. Posavja, v njej zdravijo tudi del prebivalcev sosednjih območij.