stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Brežice

Brežiška komunala posluje pozitivno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.04.2016 16:02

Na svoji 11. redni seji 18. aprila je Občinski svet Občine Brežice potrdil Letno poročilo javnega podjetja Komunala Brežice d.o.o. za leto 2015, ki izkazuje pozitivno poslovanje v preteklem letu, so danes sporočili iz brežiške občine.

Presežek prihodkov nad odhodki bo podjetje namenilo za razvoj storitev, znižale pa so se tudi cene oskrbe s pitno vodo in nekaterih pogrebnih storitev.  

Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan je razveseljiv podatek, da javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., ki je 100% lasti Občine Brežice, posluje dobro in izkazuje presežek prihodkov nad odhodki za leto 2015. Stabilno delovanje javnega podjetja je dokaz, da je bila odločitev za ustanovitev javnega podjetja, ki jo je leta 2011 potrdil občinski svet, pravilna.


Izvršni direktor Komunale Brežice d.o.o. Darko Ferlan je dejal, da so pri analizi poslovnih rezultatov ugotovili, da lahko znižajo cene pri nekaterih storitvah gospodarskih javnih služb. Zaradi nižjih stroškov vzdrževanja priključkov in povečanja novo priključenih uporabnikov na vodovodni sistem, s katerim upravlja javno podjetje, se je za 4% znižal strošek omrežnine, ki predstavlja del cene oskrbe s pitno vodo. Znižanje stroška bo bolj opazno pri večjih uporabnikih, kot so podjetja, ker imajo vgrajene velike vodomere. Javno podjetje je znižalo tudi ceno storitve prevozi pokojnikov in sicer v višini 18,75%. V primeru dvojnega prevozu pokojnika (najprej prevoz pokojnika v Ljubljano in potem prevoz žare do pokopališča) znižanje cene storitve predstavlja za 70 evrov manj stroškov pri izvedbi takšnega pogreba. 

Ivan Molan o poslovanju Komunale Brežice


Darko Ferlan o nižanju cen oskrbe s pitno vodo


Darko Ferlan o nižanju cen pogrebnih storitev