stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Brežice, Bruselj

Brežiška občina uspešna na razpisu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.03.2013 14:21

Občina Brežice je uspela pridobiti evropska sredstva za sofinanciranje mednarodnega projekta kot edina slovenska občina in kot ena izmed treh (3) slovenskih nosilnih partnerjev projektov.

Projekt Kulturna mreža JV Evrope je Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA) prepoznala kot pomemben projekt in mu namenila sredstva v višini 200.000 evrov.

Med 476 prijavitelji je Občina Brežice edina občina, ki je bila izbrana na razpisu Evropske komisije in bo tako za izvedbo projekta Kulturna mreža JV Evrope prejela maksimalen delež sofinanciranja - 200.000 EUR sredstev. Projekt bo omogočil obsežne promocijske aktivnosti občine, izvedbo mednarodnih glasbenih delavnic in organizacijo večjega kulturnega dogodka. Poleg vodilnega partnerja Občine Brežice, so projektni partnerji še: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Dunavska mreža (Hrvaška), CTKU Kosta Abraševič (Srbija) in Stage art (Bosna in Hercegovina). Projekt za Občino ne predstavlja dodatnih stroškov, saj se lastni delež Občine izkazuje z uveljavljanjem stroškov zaposlenih.


Na razpisu Evropske komisije je bilo uspešnih 13 partnerjev iz Slovenije, med temi pa so le trije slovenski partnerju tudi nosilni partnerji, kar pomeni, da so pripravljali prijavo na razpis in bodo vodili izvajanje projektov in v tej družbi je tudi Občina Brežice.