Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

adam delius Ekipa24.si

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča,...

love, pamela Odkrito.si

Posiljena pri rosnih 12-ih ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Novice Ljubljana

Čez dan in zvečer pričakovati naraščanje rek v večjem delu države

Piše: STA

Čas objave:
09.12.2022 13:31

Slovenske reke bodo čez dan in predvsem zvečer v večjem delu države naraščale. Zaradi predhodne velike vodnatosti in krajevnih intenzivnih padavin bodo močneje narasle reke na Dolenjskem in Notranjskem ter drugod v južni in osrednji Sloveniji. Lahko se tudi razlijejo na običajnih poplavnih površinah, so opozorili na Arsu.

Kot so na Agenciji RS za okolje (Arso) zapisali v dnevnem hidrološkem poročilu, so imele reke po Sloveniji zjutraj še povečini ustaljene pretoke, le v južnem delu države posamezne manjše reke že zmerno naraščajo. Vodnatost rek v
porečjih Krke in Ljubljanice je velika, drugod pa so reke srednje vodnate.

Danes čez dan, predvsem pa zvečer, bodo reke v večjem delu države naraščale. Danes popoldan in v noči na soboto se lahko posamezne reke na Dolenjskem in Notranjskem ter drugod v južni in osrednji Sloveniji razlijejo na običajnih poplavnih površinah. Naraščanje rek bo manj izrazito v severni in severovzhodni Sloveniji, so pojasnili.

V soboto bodo po njihovih navedbah sprva kraške reke in Sava v spodnjem toku še naraščale, drugod pa bodo reke za krajši čas upadale in zvečer, v noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj ponovno narasle. Ob tem se lahko razlijejo tudi posamezne reke v vzhodni in severovzhodni Sloveniji, predvsem Dravinja in Sotla.