profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Črnomelj

Črnomelj - Županova izjava glede ukrepov zaradi koronavirusa

Piše: Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek

Čas objave:
17.04.2020 16:51

"Spoštovani občani, za nami je peti teden ukrepov zaradi koronavirusa. Letos smo preživeli velikonočne praznike malo drugače, čeprav menim, da smo jih vseeno praznično preživljali v krogu naših najdražjih in nam ni pravzaprav nič pomembnega manjkalo.

Če pogledamo statistične podatke je pri nas zabeleženih 8 primerov okužbe. Na državnem nivoju se številke nekoliko umirjajo in kakor sem poročal tudi zadnjič, lahko ocenimo, da je celotna situacija stabilna. Verjamem, da je to znak, da se bo kmalu stanje dokončno umirilo, vendarle pa se moramo zavedati, da bomo posledice virusa in ukrepov čutili še nekaj časa. Vendar poudarjam, umiritev situacije naj nas ne zavede. Ne smemo popustiti, še naprej se moramo držati ukrepov, saj se lahko kaj hitro zgodi, da se bo virus začel spet hitro širiti.

Člani Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj so vsem, ki so v samoizolaciji dostavili zaščitna sredstva, prav tako pa ste v tem tednu vsi v občini prejeli pralno masko na dom. Še vedno so odprte številke za pomoč tistim, ki to potrebujete v teh razmerah, zato vabljeni k ogledu spletne strani občine Črnomelj, kjer najdete vse potrebne informacije.

Naši šolniki in učenci so se znašli v situaciji ko morajo delati na daljavo. Zato pozivam vse, ki imate doma kakšen rabljen računalnik, ki ga ne potrebujete več, da nas kontaktirate na obcina.crnomelj@siol.net. Računalnike bomo podarili učencem iz socialno ogroženih družin. Pet računalnikov smo tako že podarili.

Mnogi ste povpraševali glede prehoda med občinami, saj imate kmetijska zemljišča v sosednji občini. Na naši spletni strani najdete vzorec izjave za dokazovanje upravičenosti gibanja in zadrževanja na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča. V primeru preverjanja pokažite izpolnjeno izjavo policistu.

Ta teden smo izvedli tudi 12. redno sejo Občinskega sveta občine Črnomelj. Ta je bila zaradi varnostnih ukrepov v Kulturnem domu Črnomelj. Naša glavna naloga je še vedno, da preprečimo izbruh virusa v Domu starejših občanov in Zdravstvenem domu. Ti dve žarišči bi pomenili veliko tveganje za vse občane. Moram reči, da nam to uspeva zahvaljujoč osebju in vodstvu obeh zavodov. Vse pohvale. Vem, da ni enostavno.  Spoštovani, vem, da je v teh lepih, toplih in pomladnih dneh težko ostajati doma, pa vas vendarle pozivam, da se dosledno držite ukrepov. Vem, da zmoremo in verjamem, da nam bo skupaj uspelo premagati virus. Ostanite zdravi, " župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek.