stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Dan odprtih vrat novomeške bolnišnice in Zdravstvenega doma

Piše: R.K.

Čas objave:
15.09.2023 12:13

Varnost pacientov je ključna pravica in vrednota v zdravstvenih sistemih po vsem svetu. Leta 2019 je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila 17. september za "Svetovni dan varnosti pacientov." Letošnje aktivnosti potekajo pod geslom "Glas pacientu!" in poudarjajo pomen kakovosti in varnosti v zdravstvu ter vlogo pacientov pri oblikovanju boljše zdravstvene kulture.

Splošna bolnišnica Novo mesto in Zdravstveni dom Novo mesto sta vodilni ustanovi na Dolenjskem in se že dolgo zavzemata za varno in kakovostno zdravstveno oskrbo prebivalcev. Sodelujeta s pacienti, svojci ter številnimi organizacijami, šolami, lokalnimi skupnostmi in posamezniki.

V petek, 15. septembra , med 10. in 14. uro, so v Splošni bolnišnici Novo mesto in Zdravstvenem domu Novo mesto predstavila delovanje 24 regijskih društev s področja zdravstva, med njimi: Trepetlika - društvo oseb s parkinsonizmom in drugimi motnjami, Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine, Spominčica Alzheimer Slovenija, Združenje MS Slovenije - dolenjska podružnica, Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije, Celiac Slovenija - društvo bolnikov s celiakijo in drugi.

Slavnostna otvoritev je bila ob 10. uri pred upravno stavbo bolnišnice, kjer so govorili o pomenu varnosti pacientov v zdravstvu. Nato je sledila sledi delavnica "Glas pacientu" ob 10.45, predstavitev rezultatov raziskave PREMS ob 12. uri ter okrogla miza "Zagotavljanje varnosti pacientov skozi glas pacienta."

V podporo Svetovnemu dnevu varnosti pacientov bodo v nedeljo, 17. septembra, po Sloveniji osvetljeni pomembni spomeniki z napisom "Varnost pacientov."