stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Krško

December v Krškem bo živahen

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.11.2017 12:45

V Krškem se bodo tudi v letošnjem veselem decembru zvrstili številni praznični dogodki.

Ta petek, 1. decembra, bodo v Zatonu slovesno prižgali praznične luči, v soboto, 2. decembra, pa bo na tržnici Videm potekal Miklavžev sejem. Vrhunec dogajanja pa bo ob Prazničnem vikendu 15. in 16. decembra v starem mestnem jedru Krškega. Petek bo namenjen predvsem najmlajšim z otroškim rajanjem, sobota pa bo postregla s koncerti skupine Perpetuum Jazzile, BQL in Nike Zorjan.

Pestro praznično dogajanje v starem mestnem jedru Krškega bo letos rezultat sodelovanja Občine Krško, KS mesta Krško, Mladinskega centra Krško, Centra za podjetništvo in turizem Krško, Kulturnega doma Krško z enoto Mestni muzej Krško, Zveze prijateljev mladine Krško, Društva likovnikov Krško OKO in KD Prostor Vmes ter družbe Kostak.

Ta petek ob 18. uri prižig prazničnih luči v Zatonu

Tradicionalni družinski dogodek pripravlja družba Kostak, kjer so se tudi letos pri izdelavi okrasitve povezali z lokalno skupnostjo. Tokratni dogodek bo obarvan glasbeno, zaznamoval ga bo koncert znanega slovenskega glasbenika Trkaja, ki navdušuje predvsem mlade, na stojnicah pa se bodo predstavili lokalni ponudniki.  

Zasnovo tokratne okrasitve so pripravili v društvu Prostor vmes, kjer so se osredotočili na izdelavo srebrnih elementov, ki se bodo pojavljali na celotnem območju starega mestnega jedra – od jelke v Zatonu do Hočevarjevega trga. Pri izdelavi več sto srebrnih okraskov so sodelovali tudi prostovoljci Večgeneracijskega centra Krško, ki so tako pomagali soustvariti srebrno praznično sliko mesta, ki bo zaživela prav ob prižigu prazničnih lučk.

Adventni utrinki Krškega

V decembrskem času, od 2. decembra dalje, Kulturni dom Krško, enota Mestni muzej Krško, v prostorih muzeja in Mencingerjeve hiše pripravlja prav posebne delavnice za otroke in odrasle posvečenim Adventnim utrinkom Krškega ter Kraljestvom mineralnega, rastlinskega, živalskega sveta ter Kraljestvu človeka.

Praznični vikend v starem mestnem jedru 15. in 16. decembra – BQL, Nika Zorjan in Perpetuum Jazzile

Vrhunec praznovanja se bo odvijal na ulici v starem mestnem jedru. V petek, 15. decembra, prihaja Dedek Mraz s spremstvom, ki se bo skupaj z otroki ob 17. uri izpred Hiše narave sprehodil po okrašenih ulicah starega mestnega jedra. Z njim prihajajo ulični škratje, celo na hoduljah, ki bodo otroke razveselili z žongliranjem in igrivimi predstavami. Zabava se bo nadaljevala na odru s predstavo, fotografiranjem, na ulici pa bo na otroke čakal poni in mini Planica – prava skakalnica, namenjena otrokom med 6. in 12. letom. Starši se bodo lahko medtem sprehodili po prazničnem sejmu lokalnih rokodelcev, ki bodo ponujali različna praznična darilca.

Sobota, 16. decembra, pa bo v starem mestnem jedru Krškega predvsem koncertno obarvana. Od 17. do 20. ure se bodo tako kot v petek obiskovalci lahko sprehodili med stojnicami z bogato praznično rokodelsko ponudbo, koncertni večer pa bo odprla vokalna skupina Mavrice. Ob 19. uri bodo na oder stopili člana skupine BQL in Nika Zorjan, za njimi pa še Perpetuum Jazzile. V petek in soboto obiskovalce pričakujejo tudi lokalni gostinci z obilico toplih napitkov in odlične hrane.

Novoletni tek 17. decembra

Naslednji dan, v nedeljo, 17. decembra, bo od 8.30 dalje po ulicah starega mestnega jedra potekal novoletni tek v organizaciji Triatlon kluba Krško.

Žive jaslice v izvedbi krških skavtov 27. decembra

Žive jaslice bodo tradicionalno na parkirišču pri Občini Krško letos potekale v izvedbi krških skavtov, in sicer v sredo, 27. decembra, ob 17. uri.