stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Dež bo tudi po nižinah prešel v sneg

Piše: STA

Čas objave:
17.01.2019 09:33

Danes bo oblačno, krajša sončna obdobja bodo le na severovzhodu. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, pogosteje na zahodu. Pihal bo jugozahodnik, zvečer ob morju jugo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, ob morju in ponekod na vzhodu do okoli 11 stopinj Celzija. Ponoči se bodo padavine širile proti vzhodu in do jutra že zajele vso Slovenijo. Dež bo tudi po nižinah prešel v sneg. Zapihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja. Ohladilo se bo, zjutraj bo od -1 do 3, na Primorskem od 4 do 8 stopinj Celzija. V petek dopoldne bo oblačno s sneženjem, po nižinah Primorske pa bo deževalo. Več padavin bo na zahodu. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja. Zgodaj popoldne bodo padavine od severa postopno ponehale, najpozneje v južnih krajih. Začelo se bo jasniti, zvečer bo ponekod po nižinah nastala megla. Temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem od 3 do 7 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo zjutraj delno jasno, ponekod po nižinah pa bo megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo zmerno pooblačilo. Burja na Primorskem bo slabela. V nedeljo bo suho in hladno.


Vremenska slika: Nad severno in srednjo Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta se od severozahoda bliža Alpam in bo v petek zjutraj dosegla naše kraje. Pred njo k nam od jugozahoda doteka vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas še deloma sončno. Drugod bo oblačno, predvsem v hribovitih krajih severne Italije in v zahodni Hrvaški bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju popoldne jugo. V petek dopoldne bo snežilo, ob morju in v Furlaniji deževalo. Popoldne se bodo padavine umaknile proti jugovzhodu. V sosednjih krajih Avstrije in severne Italije se bo jasnilo. Ob Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.

Biovreme: Vremenski vpliv bo danes obremenilen. Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.