Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

britney spears Odkrito.si

Prvi mož Britney Spears v zaporu!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice

Dijaki Srednje strojne šole pokazali svoje izdelke

Piše: R.K.

Čas objave:
15.06.2022 07:34

Po dveh letih so na Srednji strojni šoli ponovno pripravili razstavo izdelkov naših dijakov iz zaključnih letnikov. Projektna naloga je del poklicne mature in spada pod četrto izpitno enoto.

Projektno nalogo so dijaki izdelovali tekom celega šolskega leta. Septembra so se odločili za eno od razpisanih tem, izbrali mentorja in začeli z delom. V izdelke, ki smo si jih lahko ogledali, je bilo vloženega veliko dela – to zajema teoretične osnove, izračune, računalniško konstruiranje s programom Catia idr. Izdelava izdelka je na vrsti šele na koncu, ko je pripravljeno vse opisano. V letošnjem šolskem letu se lahko na Srednji strojni šoli pohvalijo z 68-imi projektnimi nalogami. Dijaki so izdelovali različne traktorske priključke, npr. polagalec folije, travniške brane, gozdarske klešče, vilice za bale, traktorske platoje, cepilec drv, stroj za vlivanje plastike, žare ipd. Veliko je tudi obnov motorjev, pri katerih prevladuje znamka Tomos. Tudi letos lahko občudujemo številne obnovljene avtomobile.

S prikazanimi projektnimi izdelki nam dijaki potrjujejo svojo usposobljenost za opravljanje poklica strojnega oz. avtoservisnega tehnika.