pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Divána z novim singlom Dahni mi Pesem o prebujanju zaljubljenosti

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2024 10:42

Trebanjska pevka Maja Marinčič, Divána, nadaljuje in nadgrajuje svojo pevsko kariero. Po zelo uspešnem debitantskem singlu Metulja sva je na pragu pomladi presenetila z novo avtorsko pesmijo Dahni mi, ki jo spremlja tudi plesni videospot.

Skladba Dahni mi je kot prvi vetrič pomladi in prva roža, ki pokuka v svet. Je spraševanje po upanju in ponovni prebuditvi zaljubljenosti. "V pesmi se zopet prebudi zaljubljenost v odnosu dveh, ki sta v nekem trenutku že skoraj obupala. Vse to nam daje občutek živosti in spodbudi k lahkotnemu kreiranju lepih trenutkov," še doda Maja.

Besedilo: Maja Marinčič & Milan Krajnc

Saksofon: Rok Felicjan

Glasbena produkcija: Matic Smolnikar

Mix in mastering: Metod Komatar

Začetek skladbe s prispodobami senc in mraka je tožba zaradi padca iz sveta ljubezni, podoba mračnega dneva pa nakazuje na notranji boj in izpraševanje dveh, ki sta živela pravljico, a v tej pravljici zašla. Intenziven refren, v katerem so poudarjeni Resnica, Upanje in Moč, lahko nagovori vsakega izmed nas. Naj bo moj, tvoj, najin, naš svet resnično "svet čudežnih besed", "brez laži"! S podobo svita in zvezdnatega neba se skladba zaključi z optimizmom.

Negujmo ga tako, da se medsebojno vzpodbujamo in dajemo upanje, da vidimo rešitev iz težke situacije in da lahko dosežemo želeno in uresničimo naše ambicije. Maja Marinčič v to močno verjame. Zato želi svojo idejno vsebino skladbe preliti v vse nas, da začutimo čutno in duhovno ljubezen.