stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Do Laboda priznanih za 5,5 milijona evrov terjatev

Piše: STA

Čas objave:
06.01.2020 11:59

Stečajni upravitelj družbe Labod konfekcija iz Ljubljane je upnikom družbe, ki se je pred 10 leti preselila iz Novega mesta, kjer je bila nekdaj tovarna tekstila, priznal za 5,5 milijona evrov terjatev. Največja dolgov je Labod pustil do banke Sberbank, ki je tudi dala predlog za stečaj.

Ljubljansko okrožno sodišče je stečajni postopek nad družbo Labod konfekcija začelo 2. avgusta lani, potem ko je imel dolžnik že več kot dve leti blokiran transakcijski račun in je bil globoko zadolžen in nelikviden.

Rok za prijavo terjatev se je iztekel 4. novembra, do tedaj pa so upniki družbe, katere glavna dejavnost je proizvodnja spodnjega perila, stečajnemu upravitelju Andreju Perdanu prijavili 85 terjatev. Dodatnih sedem terjatev je bilo na seznam preizkušenih terjatev vključenih na podlagi stanja v zemljiški knjigi.

Stečajni upravitelj je tako preizkusil 92 terjatev v skupnem znesku 12,2 milijona evrov, od katerih jih je priznal v skupnem znesku 5,5 milijona evrov, preostalih 6,7 milijona evrov pa prereka, izhaja iz današnje objave na Ajpesu.

Največ dolgov je Labod pustil do banke Sberbank, kateri je stečajni upravitelj priznal za dobrih pet milijonov evrov terjatev, še nekaj pa jih prereka. Ti dolgovi segajo v leto 2009, ko je Labod še kot novomeška družba pri tedanji Volksbank najel za 5,1 milijona evrov dolgoročnega posojila.

Konec leta 2010 je Labod sprejel program finančnega prestrukturiranja, januarja 2011 pa je bil nad družbo uveden postopek prisilne poravnave. Rok za izpolnitev obveznosti po potrjeni prisilni poravnavi se izteče 20. julija letos. Vendar je Labod, ki se je leta 2015 preselil v Ljubljano, po programu finančnega prestrukturiranja pa se ukvarja predvsem z oddajanjem nepremičnin ter uvozom končnih tekstilnih izdelkov, s poplačilom obveznosti zamujal, zato je Sberbank lani poleti predlagala stečaj.