pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Črnomelj

Dobrodelni koncert za Nika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2015 09:18

V Športni dvorani pri črnomaljski Osnovi šoli Mirana Jarca bo ob 19. uri dobrodelni koncert 'Odpri srce otroku'.

Zbrani denar bodo namenili 6-letnemu Niku iz Črnomlja, ki se bori s hudo boleznijo in potrebuje zdravljenje v tujini.

Donirate lahko tudi preko TRR OZ RK ČRNOMELJ: SI 56 02430 - 0019277148 s pripisom: "Zdravljenje NIKA LEDINSKEGA".

Odprto pismo mamice Sanje Ledinski objavljamo v celoti: 

"Na spletni strani Vizita.si sem zasledila članek o 4.letnem dečku Wifl Form, ki ima atopični dermatitis.Isti dan sem jih poklicala in jih vprašala, kakšne so možnosti, da pomagajo mojemu bolnemu 6.letnemu sinu, ki se že dolgo časa spopada z hudim atopičnim dermatitisom.

Moj sin Farič Ledinski Nik, rojen 25.03.2009 v Novem mestu, ima iste težave oz. simptome, kot deček z njihovega posnetka. Tudi moj sin se bojuje s hudo obliko ATOPIČNEGA DERMATITISA IN ASTME. Po cele noči ne spimo, zaspi nekje ob enih zjutraj ali pa še kasneje, in potem se vsako uro zbuja, nato ga sredi noči tuširam, mažem s kremicami, povijam z gazami...vse, da bi mu olajšala bolečino in srbež. Zadnje čase večkrat mesečno za nekaj dni obiščemo bolnišnico, tudi sedaj, ko se vam oglašam, smo v pediatrični kliniki v Ljubljani.Niti eno uro, v 4.mesecih, nismo mirno spali celo noč. Ima strogo dieto, ki jo tudi izvajamo, niti kopeli, kreme, sirupi, povijanje, mazanje, niti diete nič mu več ne pomaga, kot da je postal imun na vse, bolezen pa se stopnuje iz dneva v dan..iz noči v noč.

Sedaj bi mogel iti v 1.razred osnovne šole, pa zaradi bolezenskega stanja, ki zahteva posebno nego večkrat dnevno, začasno ni sposoben za obiskovanje pouka v šolski ustanovi. Telo mu žari od rdečice, ima skoraj vsak dan vročino 37, 5°C, a njega zebe. Po celem telesu ima krvave rane, največ jih je na opredeljenih delih: glava, vrat, roke na pregibih, zapestje, noge prav tako na pregibih ter pri nožnih prstih. Pred dvema dnevoma je imel noge in roke čisto otečene in vijolične barve. Že 5.dni ne more niti stati na nogah, kaj šele hoditi, ker ima žive rane na pregibu.SAM PRAVI, DA TAKO NE MORE VEČ ŽIVETI IN SPRAŠUJE ALI OBSTAJA KDO NA TEM SVETU, KI MU LAHKO POMAGA.Resnično nam je potrebna POMOČ, kajti borimo se zanj in z njim vsa družina, a otrok TRPI. Zaradi bolečin, se ne more igrati s svojimi vrstniki, ne more se sproščeno pogovarjati, ker ga ves čas zebe, na rokah ga nosimo, ga hranimo, ker je ves v razpokah… OBUPANA SEM ŽE, A SIN ME POTREBUJE 24.UR NA DAN.

Prosim, če lahko kdo pomaga mojemu sinu, naj mu pomaga…Le z vašo pomočjo, mu lahko omogočimo zdravljenje njegove kože z atopičnim dermatitisom v tujini, ker le tam še obstaja upanje za Nikovo ozdravitev. Sama sem brez zaposlitve, iz meseca v mesec se prebijamo z minimalnim osebnim dohodkom, ki jo dobim. Sami smo nemočni in mu ne moremo omogočiti zdravljenja v tujini, zato se obračam na vas, dobre ljudi, ki ste nam z doniranjem sredstev, pripravljeni priskočiti na pomoč. Upam, da bomo z vašo pomočjo, zbrali dovolj denarja za zdravljenje mojega sina Nika v tujini, da bo končno lahko spet vesel, razigran in nasmejan deček, kakršnega poznajo vsi. Da bo lahko šel v šolo, se igral z vrstniki, si nabral novega znanja,.. da končno lahko sprošeno in nasmejano zaživimo, kajti vsak trenutek boja za življenje je za nas starše, zelo boleč. Gledamo ga, kako trpi, a mu ne moremo pomagati.

Zdravljenje nam je resnično nujno potrebno. Vsem dobrim ljudem se v naprej zahvaljujem za POMOČ in PODPORO mojemu sinu.

Ljubljanja, 30.8.2015 Mamica, Sanja Ledinšek
"