stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Dojenje - naša skupna odgovornost

Piše: R.K.

Čas objave:
05.10.2021 06:00

Od 1. do 7. oktobra v Sloveniji obeležujemo teden dojenja, ki se mu pod sloganom »Zaščita dojenja – skupna odgovornost« pridružujejo tudi v Novem mestu. Ob tej priložnosti je Mestna občina Novo mesto opremila mestne klopi z oznakami Dojenju prijazno mesto, s čimer želijo še dodatno poudariti, da je mesto prijazno doječim materam.

Teden dojenja, ki ga v Sloveniji obeležujemo prvi teden oktobra, v nekaterih drugih državah pa avgusta, letos posebej poudarja, da je za uspešno dojenje potrebno zagotavljati dojenju prijazno okolje za matere in dojenčke, na kar vplivajo številni dejavniki. Zato se mora za izboljševanje stopnje in praks dojenja odzvati več deležnikov, vključno z vladami, zdravstvenimi ustanovami, zdravstveni delavci in podjetji. Letošnji svetovni teden dojenja je tako odlična priložnost, da damo prednost dojenju prijaznim okoljem za matere in dojenčke.

Teden dojenja
Dojenju prijazno mesto
MO NM

V okviru projekta Dojenju prijazna mesta se z različnimi aktivnostmi tudi na Mestni občini Novo mesto posebej posvečajo področju dojenja in s tem zagotavljanju podpore doječim materam in družinam na lokalni ravni. Kot je ob tej priložnosti izpostavila podžupanja Sara Tomšič, si v Novem mestu posebej prizadevajo ozavestiti lokalno skupnost o pomembnosti dojenja in izboljšati pogoje dojenja, s čimer še utrjujejo mamicam in dojenčkom potrebno podporo. Ob mestnih sprehajališčih v Novem mestu tako že lahko opazite klopi, ki označujejo mesta prijazna doječim materam.

Teden dojenja
Dojenju prijazno mesto
MO NM