pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Dolenjski XSKULL8 osvaja Billboardove lestvice

Piše: R.K.

Čas objave:
14.11.2023 07:24

Po odlični uvrstitvi skladbe Leaves are Falling slovenske skupine XSKULL8 na Billboardovih lestvicah (TOP 20 – Major Rock Chart in TOP 10 – Secondary Rock Chart) je dolenjska kupila ustvarila njeno nadaljevanje.

Z izidom debitantskega albuma From Sin To Sinners, na katerem je tudi prva verzija skladbe, se je porodila ideja o nadaljevanju. “Že takoj, ko je padla osnovna ideja za skladbo, smo se odločili, da bomo iz nje naredili zgodbo “štirih letnih časov”, kar pomeni da bo na koncu to saga štirih pesmi, ki so si na nek način podobne, a vsaka “bere” svoj odstavek v življenju in vsaka ima čisto svojo energijo”, o projektu komentira pevec skupine Rok Žurga.

In tako se je tudi zgodilo. Skladba s popolnoma drugačno, rahlo bolj udarno energijo, le na začetku refrena spomni na svojo predhodnico, a že v naslednji sekundi zavije v drugo smer. “V bistvu je komad, če poslušaš besedilo, precej žalosten. Ampak te na koncu v kombinaciji z inštrumentalom popelje tja, kamor sam hočeš. Ali v nekaj, kar je že mimo ali pa čez nekaj, s čimer se spopadaš”, je še dodal Rok.

XSKULL8 so to jesen, skupaj s Klon in The Black Proteus, pripravili tudi krajšo turnejo po slovenskih klubih, o načrtih za drugo leto pa še nočejo govoriti preveč podrobno. “Če bo vse po sreči, bomo v drugi polovici 2024 imeli kar tri krajše turneje na treh različnih celinah, ampak ... več o tem, ko bo vse skupaj prišlo do točke brez povratka,” z nasmehom zaključi Rok.