stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ajdovščina/Nova Gorica/Maribor/Brežice

Dolge vrste za cepljenje, ponekod začasno zmanjkalo cepiva

Piše: STA

Čas objave:
05.11.2021 17:57

Od odločitve vlade, ki je obdobje, po katerem lahko cepljeni z vektorskimi cepivi osvežitveni odmerek cepiva proti covidu-19 prejmejo že po dveh mesecih, se pred cepilnimi centri vijejo dolge vrste. Ponekod je cepiva v teh dneh začasno celo zmanjkalo.

Direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar je danes povedal, da jim je zmanjkalo cepiva Pfizer/BioNTech. Kot je pojasnil, se je v tem tednu s tretjim odmerkom cepilo več ljudi kot prej v celem oktobru. Zaradi težav s shranjevanjem ne morejo imeti prevelikih zalog, zato so danes v Ajdovščini cepili le naročene. Da je povpraševanje po cepivih "enormno", je danes potrdila tudi direktorica zdravstvenega doma Nova Gorica Petra Kokoravec. V novogoriškem cepilnem centru jim sicer cepiva ni zmanjkalo, je dodala. Povečanje interesa za cepljenje proti covidu-19 so v tem tednu zaznali tudi v UKC Maribor, kjer pa imajo, kot so pojasnili, dovolj cepiva. 

Tudi v Zdravstvenem domu Brežice imajo dovolj cepiva, v teh dneh pa opažajo predvsem povečano zanimanje za tretji odmerek. Rahlo se je povečalo tudi zanimanje za prvi odmerek, je povedal direktor Dražen Levojević. V Brežicah cepijo tudi v tamkajšnji splošni bolnišnici, a le še tiste, ki pridejo po drugi odmerek, in tiste, ki izrazijo izrecno željo. Po besedah direktorice Anice Hribar imajo cepiva dovolj.