stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Metlika

Družini predali 10.400 evrov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.03.2013 13:25

Humanitarna akcija »Stopimo skupaj – pomagajmo družini« je zaključena. Zbrali so dobrih 10 tisoč evrov in jih že predali družini Matekovič iz Radovice pri Metliki.

Območno združenje Rdečega križa Metlika je z akcijo začelo 10. januarja letos. Pomagali so družini Matekovič iz Radovice pri Metliki s tremi šoloobveznimi otroki - mama je brez službe, oba s sinom pa sta hudo bolna.

Od 10. januarja pa do danes, ko akcijo zaključujejo, se je na tekočem računu Rdečega križa Metlika zbralo 10.409 evrov, ki so jih danes predali družini, le ta pa jim bodo v veliko pomoč pri izdatnih stroških zdravljenja mame in sina omenjene družine.

V času akcije je pomoč prihajala iz treh strani: na eni strani nosilec akcije in organizator koncerta, kot osrednji dogodek akcije, na drugi strani številni sponzorji, donatorji, mediji obiskovalci koncerta in nastopajoči ter številni aktivisti in prostovoljci z materialno pomočjo in prostovoljnim delom.

V imenu območnega združenja Rdečega križa Metlika, kot nosilca akcije, iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli sodelovali in prispevali za podporo in razumevanje, saj so s skupnimi močmi uspeli družini premostiti finančne težave. Trenutno ostajajo še zdravstvene v želji vseh, da bi tudi te čim prej minile.

Sekretarka Rdečega križa Metlika Zalka Klemenčič o akciji