nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Ribnica

Dvig cen komunalnih storitev v Ribnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.07.2016 10:32

V podjetju Komunala Ribica se bodo cene storitev rahlo dvignile. S tem ukrepom bodo v občini skušali pokriti primanjkljaj.

V podjetju Komunala Ribica, d.o.o so bile dosedanje cene storitev povezane z greznicami in malimi komunalnimi čistilnimi napravami pod povprečjem primerljivih občin, z rahlim dvigom pa bodo v podjetju skušali pokriti primanjkljaj, ki je lani znašal več kot 83 tisoč evrov.

Povečano število izpraznjenih greznic namreč povzroča tudi večjo količino blata in s tem večjo obremenitev čistilne naprav.

Komunala je do januarja letos vse te zbrane mešane in biološke odpadke odvažala neposredno na deponijo Špaja dolina v Grosuplje, po sklepu občinskega sveta pa jih bo odslej bo vozila v zbirni center RCERO Ljubljana, ki si ga občina Ribnica deli z drugimi 36 centri.

Tam bodo odpadke strokovno in ustrezno sortirali ter jih predelali in deponirali. Kot je dejal Bojan Trdan, direktor podjetja Komunala Ribnica, bodo z novim načinom ravnanja z odpadki prišlo povprečju do 13 odstotnega porasta cen, kar je predlagalo podjetje Snaga Ljubljana, ki upravlja RCERO. Stroški se bodo povečali tudi na račun najemnine infrastrukture za deponijo v Malem Logu, v občini Loški Potok, ki jo je Komunala dobila v upravljanje maja.

Bojan Trdan, direktor podjetja Komunala Ribnica o dvigu cen


Bojan Trdan, direktor podjetja Komunala Ribnica, o razlikah v ceni