franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Celja, Novo mesto, Kočevje

ECE s posodobljeno mobilno aplikacijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2015 05:51

Elektro Celje Energija (Ece), drugi največji ponudnik energije v Sloveniji, je danes predstavil novo akcijo Čista energija čisto blizu in posodobljeno mobilno aplikacijo Ece mobil. Kot je na novinarski konferenci povedal direktor Ece Mitja Terče, gre za aplikacijo za spremljanje računa za plin in lesno biomaso.

Najnovejša različica mobilne aplikacije Ece mobil po Terčetovih besedah kupcem omogoča preprosto upravljanje računa za elektriko in plin, spremljanje porabe energentov, pregledovanje stanja računov in plačil, oddajo mesečnih števčnih stanj in nakup energentov.

Ta mobilna aplikacija je tudi edina doslej v Sloveniji, ki je izdelana za vse operacijske sisteme, torej za IOS, Android in Windows mobile. Namenjena pa je uporabnikom v gospodinjstvu, malih in srednjih podjetij.

Podjetje Ece je bilo pred dvema letoma in pol prvo energetsko podjetje v Sloveniji, ki je svojim kupcem ponudilo mobilno aplikacijo. Ta je že takrat omogočala, da so lahko lastniki pametnih telefonov z nekaj dotiki na mobilniku uredili račun za elektriko in nastavili opomnik za javljanje stanja števca.

To je še posebej uporabno, saj potrošnika pravočasno obvesti, da je treba o stanju števca obvestiti dobavitelja elektrike, s čimer je znesek na računu dejansko stanje, in ne pavšalen. Do danes mobilno aplikacijo uporablja več kot 10.000 uporabnikov.


Pomembna prednost prenovljene mobilne aplikacije je tudi v tem, da lahko uporabnik svojo porabo primerja z drugimi primerljivimi porabniki. Ece mobil uporabniku omogoča tudi primerjavo porabe s preteklimi meseci, pregled vseh računov in opomnik za plačilo računa.

Kupec lahko prek aplikacije naroča lesno biomaso, elektriko in zemeljski plin. Aplikacija omogoča tudi spremljanje postavitev polnilnic za električna vozila in podaja okvirne porabe energije naprav v domu. Prek mobilne aplikacije se lahko uredi elektronski račun ali trajnik oz. direktno bremenitev.

"V Ece že od samega začetka podpiramo elektronsko izdajo računa, saj s tem porabimo veliko manj papirja in smo bolj skrbni do okolja. To vsekakor sovpada z našo zavzetostjo za trženje čiste energije iz obnovljivih virov, ki jo vsem našim odjemalcem ponujamo brez doplačila, k podobnemu pa spodbujamo tudi druge ponudnike energije," je še dejal Terče.

Direktor ECE Mitja Terče