gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Žužemberk

Ekipa iz Žužemberka četrta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.10.2015 15:50

Ekipa prve pomoči Civilne zaščite Občine Žužemberk je bila četrta na državnem preverjanju usposobljenosti ekip PP (prve pomoči).

V soboto, 3. oktobra 2015, v Murski Soboti, je 14 ekip prve pomoči CZ in RKS na XXI. državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči prve pomoči CZ in RK nudilo prvo pomoč poškodovanim in nenadoma obolelim na sedmih simuliranih delovnih mestih. Našo regijo je zastopala ekipa iz Žužemberk, ki se je odlično odrezala, saj ji je do tretjega mesta zmanjkalo samo 10 točk.

Ocenjevalci so skladno s cilji in smotri tekmovanja preverili stopnjo usposobljenosti, znanja in izurjenosti za delovanje v primeru množičnih nesreč, pravilnost ravnanja na kraju nesreče ter spretnosti pri oskrbi poškodb, ki ogrožajo življenje. Prav tako je preverjanje namenjeno oceni izvajanja triaže poškodovanih in neodložljivih ukrepov prve pomoči, evakuacije poškodovanih in njihove priprave za transport, delovanja vodij ekip ter preverjanju opremljenosti ekip. Sodelovalo je 14. ekip, zmagala je ekipa Mestne občine Ptuj, ki se bo udeležila evropskega tekmovanja, ki bo drugo leto v Ljubljani.