nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

EP v raftingu: Dijaki SEŠTG s tehnično podporo prvenstvu navdušili

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.05.2016 10:44

Ekipa 20 dijakov in štirih mentorjev Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, ki deluje v sklopu Šolskega centra Novo mesto, je opravila izjemno delo na Evropskem prvenstvu v raftingu "Straža 2016". Podpisali so se namreč pod profesionalno opravljeno tehnično podporo prvenstva.

Izdelali so uradno spletno stran prvenstva, opravili neposreden prenos tekem s petimi kamerami in sam prenos opremili s potrebno grafiko (Gal Pavlin). Vse to je bila podpora tako sodnikom kot časomerilcem, uradnemu napovedovalcu in novinarjem. Glede na to, da ni bilo direktnega televizijskega prenosa na nacionalni televiziji, je bila uradna spletna stran s prenosi tekem izjemno obiskana, hkrati pa so posnetke zajemale tudi ostale medijske hiše, ki so poročale o dogodku.

V pogovoru so podrobnosti predstavili režiser prenosa, dijak 2. letnika tehniške gimnazije -  Evgen Šmid Žagar, producent in tehnični direktor prenosa, dijak 2. letnika računalništva, Anže Jenšterle, ravnatelj šole Boris Plut in učitelj praktičnega pouka in mentor multimedijskega krožka, Dejan Čurk.

V projektu EP v raftingu je sodelovalo 20 dijakov, večinoma prvih in drugih letnikov ter 4 mentorji, ki pa so po opravljenem delu prejeli številne pohvale tako iz Slovenije kot tujine. Po besedah ravnatelja Borisa Pluta so mladi opravili izjemno delo ter v popolnosti izkoristili dano priložnost, na katero so vsi sodelujoči zelo ponosni.

Morda pa to isto ekipo nekoč srečamo na kakšni "olimpijadi" - kdo ve...

1. del pogovora


2. del pogovora


3. del pogovora