pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

Anela Šabanagić Odkrito.si

Srčna izbranka Lada Bizovičarja pokazala, kako ...

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Ljubljana

Evropski denar za tematsko pot v Novem mestu

Piše: STA

Čas objave:
01.06.2021 15:40

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Tematska pot gradišče Marof in Kettejev drevored Mestne občine Novo mesto. Za 490.000 evrov vreden projekt, ki ga v Novem mestu izvajajo v okviru trajnostne urbane strategije do leta 2030, bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 296.000 evrov.

Novomeška občina je sicer že sanirala javno pot v Kettejevem drevoredu, ki vodi pod in do prazgodovinskega gradišča na Marofu.

V drevoredu so sicer z odstranitvijo starih in poškodovanih dreves ter z zasaditvijo nadomestnih uredili drevored divjega kostanja. Sanirali so robove vozišča nekdanje mestne vpadnice in poskrbeli za cestno razsvetljavo.

Projekt obsega tudi menjavo klopi in namestitev obvestilnih tabel. Po gradišču Marof pa je občina uredila 640-metrsko krožno peščeno pešpot.

"Z naložbo občina spodbuja oživitev degradiranega urbanega območja zgodovinskega jedra Novega mesta, zmanjšuje socialno degradacijo in izboljšuje učinkovitost rabe prostora na urbanem območju," je še sporočila vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.