franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Otočec

F&A: Dan šole na OŠ Otočec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.10.2016 15:58

Na OŠ Otočec so danes izvedli dan šole, ki je bil posvečen 150-letnici šolstva v kraju in 30-letnici sedanje šolske stavbe.

 V dopoldanskem času so se učenci udeležili najrazličnejših ustvarjalnih, zgodovinske in kuharske delavnice. V večini delavnic so spoznavali, kako so se včasih otroci igrali, kako so si krajšali čas, spoznavali so se s kmečkimi opravili, ki so jih otroci opravljali, dotaknili pa so se tudi iznajdljivosti njihovih prednikov, ki so si znali izdelati svoje igrače iz ličkanja, fižola, vrvi in še česa. V delavnicah lepopisa so se učenci preizkusili v pisanju s tušem, kakor so ga nekoč uporabljali otroci v šoli. Nekateri učenci so se prelevili v prave umetnike. Poslikali so si majice z logotipom šole, ena skupina pa je pod mentorstvom slikarke Metode Turk naslikala podobo sedanje šolske stavbe na platno.

V delavnicah pa niso pozabili niti na prihodnost, saj so se spoznali s prav posebnim alternativnim virom energije – slano vodo. Dan šole bodo zaključili z večerno prireditvijo z naslovom Med gradovi stoji učilna zidana, ki bo predstavljala vrhunec dogodkov, ki so se v lanskem in letošnjem šolskem letu zvrstili na šoli v počastitev tako visokega jubileja. Ob tej priložnosti je nastal tudi obsežen zbornik z zgodovinskim pregledom najpomembnejših in najzanimivejših dogodkov od začetka šolanja na Otočcu pa vse do danes.


Ravnateljica Mateja Rožman je o današnjem popoldanskem dogajanju povedala: ˝Popoldne ob 18. uri bo slavnostni dogodek. Povabili smo župana, Andrejo Čuk z Zavida za šolstvo, predsednico krajevne skupnosti in ustvarjalce zgodovine šole.˝

Ravnateljica Mateja Rožman o dogajanju na šoli: