franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Semič

F&A: Koncert ob 15 letnici delovanja okteta Konda

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2016 10:57

Sinoči je v Kulturnem centru Semič dvorana pokala po šivih, saj je oktet Konda iz Semiča pripravil dva koncerta ob svoji 15. Letnici petja okteta Konda.

Ob svojem jubileju so povabili, da z njimi popestrijo koncert, Preloške muzikante, opernega pevca Matijo Bizjana, Dušana Žbogarja ter Dua Ti in ansambel Beneški fantje.

Oktet Konda je nastal na pobudo Slavota Konda ki je k sodelovanju povabil še svoje tri brate: Jožeta, Tineta in Božota ter svoje prijatelje Franca Jakofčiča Ivana Pluta, Pavleta Golobiča, Staneta Nemaniča. Pozneje se je sestava okteta nekoliko spremenila. Oktet danes sestavljajo: Božo Konda, Martin Banovec, Bruno Konda, Gašper Banovec, Miha Banovec, Tine Konda, Franc Jakofčič in Slavo Konda.

Oktet nastopa ob najrazličnejših priložnostih, kot so: srečanja pevskih zborov, dobrodelni in drugi koncerti, na občinskih prireditvah, zapojejo ob osebnih praznikih, najraje pa, kot sami pravijo, za dušo v izbrani družbi in ob kozarčku rujnega.

Repertoar okteta je zelo raznolik in obsega tako slovenske narodne kot umetne pesmi z najrazličnejšo tematiko. Danes smo že slišali domovinske; ljubezenskih, planinske, tudi ruske.

Člani okteta so zelo dobri prijatelji, zato jim skupno druženje res veliko pomeni. Najbolje se počutijo takrat, ko se zberejo vsi skupaj in nekaj lepega zapojejo. Velikokrat je namreč tako, da zaradi obveznosti kdo manjka.

Kljub starostni razliki vlada med njimi harmonija in spoštovanje, kar predvsem starejši člani sestava neizmerno cenijo. Mlajši pa občudujejo voljo in energijo, ki jo starejši vlagajo v to dejavnost.

Plod skupnega druženja in ustvarjanja ter ljubezni do domače pesmi je tudi njihova prva zgoščenka z 12-imi izbranimi deli, ki jih poslušamo danes.

Veseli in ponosni so, da je zagledala luč sveta.

Program je povezovala Helena Konda.


Slavo Konda