stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Semič

F&A: Otvoritev ceste v Semiču

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2016 20:27

Otvoritev ceste, pločnika in javne razsvetljave v ulici Pot k Lebici Semič je slavnostno potekala ob navzočnosti semiške županje Polone Kambič.

Občina Semič, ki v mesecu oktobru praznuje svoj občinski praznik, skozi ves mesec pripravlja številne dogodke. Prvi v nizu otvoritev je današnja otvoritev ceste, pločnika in javne razsvetljave v ulici Pot k Lebici v Semiču.

Pester kulturi program je pripravila Elvira Čengija, v programu pa so nastopili otroci iz ulice. Zbrane je nagovorila županja Polona Kambič, ki je v svojem govoru izpostavila, da je bila ulica Pot k Lebici v samem začetku urejanja tega dela območja del posebnega Zazidalnega načrta Semič I. Ta ZN je bil sprejet leta 1989 z namenom, da bi v občini omogočili nove površine za individualno stanovanjsko gradnjo. Temu primerno so se na območju začele graditi stanovanjske hiše, vzporedno pa tudi potrebna komunalna infrastruktura.

Danes je območje že skoraj v celoti pozidano, zato je v povezavi s tem naraščala tudi potreba po kompletni komunalni ureditvi, ki končno podobo pridobiva ravno z ureditvijo cestne infrastrukture. Aktivnosti na cestni infrastrukturi so se začele izvajati že leta 2007, ko se je posamezne dele območja povezalo z dograditvijo poti v makadamski izvedbi.


Pred dvema letoma je bil asfaltiran zadnji makadamski odcep, letos pa je občina pristopila h kompletni rekonstrukciji ceste. Sočasno je bil na celotni trasi ceste urejen pločnik in javna razsvetljava. Na včerajšnji otvoritvi so je namenu predalo 555 m ceste, 470 m pločnika in javna razsvetljava s 17 svetilkami. Vrednost vseh del je znašala 368.021,00 EUR in so bila v celoti poravnava iz proračuna Občine Semič.

Investicijo je blagoslovil župnik Luka Zidanšek, županja pa je skupaj z Martinom Lavrinom investicijo tudi uradno predala namenu.

Županja občine Semič Polona Kambič o otvoritvi: