pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Črnomelj

F&V: Po državi sneži, na cestah previdno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.01.2016 17:28

Po državi sneži. Do jutra naj bi na jugu države zapadlo do 15 cm snega, v notranjosti 10 cm in na severu le 5 cm. Ujeli smo nekaj prvih snežink v Beli krajini in na Dolenjskem. Fotografije nam lahko pošljete tudi vi na novice@radiokrka.com.

Zaradi snega, plužnih in posipnih skupin je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen. Vozite previdno!

Po poročanju poslušalcev, cesta od Metlike do Črnomlja malo pred 19. uro še ni bila splužena. Ponekod se komajda vidijo kolesnice, močno sneži.


Vremenska napoved

Zvečer in ponoči bo v notranjosti Slovenije rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa večinoma deževalo, a lahko tudi na Goriškem proti jutru dež preide v sneg. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Veter bo ponekod na Notranjskem lahko gradil snežne zamete.

Jutri sredi dneva bodo padavine povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Ponekod v zahodni Sloveniji se bo popoldne delno razjasnilo. Zjutraj bo od -7 do -4, na Primorskem malo nad 0, čez dan od -4 do -1, na Primorskem do 5 stopinj C.

V ponedeljek bo oblačno, čez dan bodo padavine od zahoda prehodno znova zajele večji del države. Ob morju bo deževalo, drugod večinoma snežilo.

V torek bo oblačno, sneženje se bo zjutraj na jugozahodu spet krepilo in postopno zajelo večji del države. Ob morju in v Vipavski dolini bo deževalo.

V noči na sredo se bo zjasnilo, jutro bo mrzlo. V sredo čez dan bo zmerno do pretežno oblačno, v južnih krajih bodo spet možne manjše padavine.

Prve snežinke