franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

F&V: Praznovanje 50-letnice Šiško steklarstva

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.10.2015 07:41

Letos praznuje družinsko podjetje Šiško steklarstvo 50 let. Letošnje praznovanje so popestrili s prireditvijo, kjer so izročili donacijo Rdečemu Križu, podelili priznanja zmagovalcem natečaja in otvorili stekleno skulpturo.

Na prireditev so bili povabljeni predstavniki ministrstva za gospodarstvo, Mestne občine Novo mesto, Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, partnerji, stranke, zaposleni, medijiin drugi gostje.
Na prireditvi so izročili donacijo Rdečemu križu Novo mesto (letna štipendija za 4 učence oz. dijake v višini 3.360 EUR), podelili priznanja zmagovalcem natečaja in otvorili stekleno skulpturo. Za udeležence prireditve so pripravili darilo (publikacijo 50 let Šiško steklarstva in naš izdelek - steklen podstavek za mobilni telefon). Sledila pa je pogostitev in ogled podjetja.

O podjetju (povzetek iz publikacije)


Podjetje Šiško steklarstvo je pred 50 leti ustanovil Jože Šiško, njegovo tradicijo nadaljujeta sinova Borut in Gregor, krajši čas je bila v podjetju zaposlena tudi žena in mama Slavka Šiško. Začetki segajo v leto 1965 , ko je Jože Šiško začel v Novem mestu s steklarsko obrtjo na nekaj kvadratnih metrih v Hladnikovi ulici, in se danes nadaljuje v podjetju na Cikavi na 1400 m² poslovnih površin in z 19 zaposlenimi. Takrat so večinoma uporabljali 3-mm steklo in ga rezali s steklarskim nožem, danes imajo na voljo široko paleto stekel, ki jih obdelujejo na 20 različnih strojih, ki so tako ali drugače računalniško vodeni. Na začetku so steklo dostavljali strankam, večinoma v okolici, kar na kolesu, danes steklene izdelke razvažajo s svojim voznim parkom, s »šleparji« ali v kontejnerjih po Sloveniji, Evropi, pa tudi Ameriki in Aziji. Včasih so izdelovali steklo za zasteklitev oken, danes delajo iz različnih vrst stekla ograje, nadstreške, stopnice, predelne stene, vrata, pohištvo, vitrine...

Njihova stekla so vgrajena na vojaškem letališču v Alžiru, v luksuznih ladjah Eclipse, Silhuette in Celebrity Cruises na Floridi, v luksuznih hotelih Babilon v Bagdadu, Ritz Carlton na Dunaju in v Almatyju, v sakralnih objektih v Smederevem, Beogradu, Ljubljani, Novem mestu, v vitrinah za muzeje širom po svetu, v trgovinah Burberry in Sportina, v poslovnih stavbah matematične fakultete v Zagrebu, v Leku in Krki, v individualnih hišah širom po Sloveniji in Avstriji. Če so na začetku obdelali nekaj ton stekla letno, ga sedaj približno 500 ton.

Podjetje je družbeno odgovorno do zaposlenih, strank, partnerjev, ožje in širše družbene skupnosti in okolja. Ves čas posluje pozitivno, redno izplačuje plače z vsemi dodatki in izpolnjuje finančne obveznosti do države. Sponzorska in donatorska sredstva namenja številnim organizacijam, društvom in pomoči potrebnim posameznikom. Za svoje delo so prejeli številna priznanja obrtne zbornice, priznanje na Ljubljanskem pohištvenem sejmu, pridobili so certifikat ISO 9001 in certifikat bonitetne odličnosti za nadpovprečno bonitetno vrednost. Še naprej si želijo slediti svetovnim trendom, na trgu utrditi svoj položaj s kakovostnim delom pri zahtevnih projektih in ponuditi nove izdelke in usluge. Vse to jim lahko uspe le s stalnim izobraževanjem, posodabljanjem obstoječega strojnega parka in z nakupom novih strojev, zato načrtujejo investicijo v nove poslovne prostore. Z optimizmom zrejo v prihodnost podjetja, saj jim steklo predstavl ja nenehen izziv in nedokončano zgodbo.

50_let_2015.flv