nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Fakulteta za informacijske študije donirala opremo prizadetim v poplavah

Piše: R.K.

Čas objave:
22.09.2023 08:38

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu je svoje pohištvo za opremo učilnic podarila Občini Črna na Koroškem, ki je bila prizadeta v nedavnih poplavah.

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu je svoje pohištvo za opremo učilnic podarila Občini Črna na Koroškem, ki je bila prizadeta v nedavnih poplavah. Na Fakulteti za informacijske študije (na kratko tudi FIŠ) so z julijem letošnjega leta začeli s prenovo posameznih učilnic. V želji po zagotavljanju najboljšega študijskega okolja, so učilnice Megabyte, Petabyte in Terabyte preuredili za delo v večih manjših skupinah. S prenovo je prišla tudi potreba po spremembi trenutne opreme preurejenih prostorov. Zato so se na fakulteti odločili, da prvotno, še povsem funkcionalno, opremo podarijo prizadetim v nedavnih poplavah in s tem dobro delo združijo z njihovim načelom ponovne uporabe izdelkov in težnjo h krožnemu gospodarstvu.

FIŠ stole z mizami, govorniški kateder in šolske table so tako v sredo, 20. septembra 2023, predali Občini Črna na Koroškem, ki jih bo namenila za njihov kulturni dom.

Pri tej dobrodelni akciji so jim na pomoč priskočili iz podjetja A-sprint d.o.o., ki je opremo brezplačno prepeljalo na prizadeto lokacijo, pri nalaganju opreme na transportno vozilo pa sta prijazno pomagala tudi prostovoljca Suad Arif Muslimović in Jože Regina.