stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Velike Lašče

Festival božičnega kruha v Velikih Laščah

Piše: STA

Čas objave:
04.12.2021 07:42

V občini Velike Lašče včeraj začeli Festival božičnega kruha, v okviru katerega se bo vse do 2. januarja zvrstila vrsto dogodkov, povezanih s prihajajočimi božičnimi in velikonočnimi prazniki, rdeča nit pa bo božični kruh. Med drugim bo v Domu krajanov Rob potekala razstava kruha, pečenega v krušni peči.

"Božični kruh je namreč že od nekdaj del tradicije božičnih praznikov in predstavlja pomembno kulturno dediščino v velikolaškem in širšem prostoru. Ne predstavlja le kruha kot takega, ampak simbolizira tudi čas, ki ga namenimo svojim bližnjim, svojim sosedom, svojim skupnostim," so ob tem zapisali v Javnem zavodu Trubarjevi kraji.

Festival so začeli z veselim dnevom kulture, v okviru katerega so pripravili brezplačen voden ogled Trubarjeve domačije in razstave Velike Lašče skozi obrti in dejavnosti, ki bo v Levstikovem domu. Zvečer je bil v Domu krajanov Turjak še kulturni večer s predstavitvijo knjige "Kje je moj mili dom" in gledališko predstavo, humoresko Večerja za enega.

Festival božičnega kruha
Festival božičnega kruha
Občina Velike Lašče

Danes popoldne bo v Domu krajanov Turjak predstava za otroke in starše čarodeja Tonija, v nedeljo popoldne pa bodo v Velikih Laščah prižgali novoletno razsvetljavo in odprli adventno tržnico.



Ob petkih bodo v času festivala v Levstikovem domu potekali pravljični večeri, na katerih bodo otroci lahko prisluhnili pravljicam in se pridružili ustvarjalnim delavnicam. Od 18. decembra do 2. januarja bo v Gradežu razstava jaslic.

Na božični dan bo Planinsko društvo Velike Lašče pripravilo tradicionalni pohod z lučkami z izhodiščem na trgu v Velikih Laščah, dan pozneje pa Občina Velike Lašče vabi na tradicionalni božično-novoletni koncert v športni dvorani.