stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Festival Slofolk pred vrati

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2013 21:27

Letos bo od 25. do 30.aprila že 9.mednarodni folklorni festival Slofolk, edini na Dolenjskem in edinstven v Sloveniji.

Festival bo potekal 5 dni v več krajih na Dolenjskem, v Ljubljani in v Posavju.

V Posavju bomo gostili festival v nedeljo, 28.aprila, in sicer s prireditvami na Mostecu, na Impoljci in zvečer na gala koncertu v Artičah. Na festivalu se bodo predstavile folklorne skupine iz Slovaške, Romunije, Srbije, Italije in Slovenije. Na koncertih bodo skupine predstavljale svoje ljudsko izročilo, plese, glasbo, petje in običaje ter nam tako približale tudi življenje drugih narodov. Po vsakem koncertu bodo tudi družabni večeri, kjer se bodo lahko vsi udeleženci zabavali, navezovali stike in se dogovarjali za medsebojne izmenjave. Vsaka skupina bo dobila priložnost, da pokaže ostalim udeležencem družabne igre in plese. Cilj festivala je kulturno zbliževanje narodov Evrope, druženje mladine različnih narodov ne glede na verske, etnične in druge razlike.

Direktor festivala je Matej Iljaš, član artiške folklorne skupine, člani organizacijskega odbora pa so še strokovni in organizacijski vodje vseh štirih folklornih skupin, ki organiziramo festival (FD Kres Novo mesto, KUD Oton Župančič Artiče, FS Vidovo Šentvid pri Stični in FS Račna pri Grosupljem). Spletna stran: http://www.slofolk.si/

Artiče


Vljudno vas vabimo na ogled gala prireditve 9. Mednarodnega folklornega festivala SloFolk 2013 dne 28. aprila ob 19. uri v Prosvetnem domu v Artičah.

Mostec

Pod okriljem festivala Slofolk 2013 pa bo tudi popoldanska prireditev »V nedeljo pri brodu« na Mostecu, kjer bodo nastopile folklorne skupine iz Slovaške, Srbije in Slovenije s pričetkom ob 13.45 s povorko folklornih skupin in s predstavitvenim koncertom ob 14.uri.