franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Finance: V Revozu priprave na prihod clia četrte generacije

Piše: Finance

Čas objave:
13.07.2016 05:38

Finance danes pišejo, da je v novomeškem Revozu bolj kot upad prodaje twinga občutiti priprave na vnovično proizvodnjo clia. Sicer pa je prodaja twingov v prvih štirih mesecih doživela enega večjih upadov v svojem razredu, in to v obdobju, ko številni tekmeci rastejo.

Vendar v Revozu ocenjujejo, da bodo konec leta proizvedene količine twinga na podobni ravni kot leto poprej, saj je bilo v začetku minulega leta veliko vozil prodanih iz zalog. Ker so Revozovi poslovni rezultati izrazito odvisni od proizvodnih količin, ocenjujejo, da bodo letos na podobni ravni kot lani oziroma rahlo višji. Prihodnje leto, ko naj bi tovarna obratovala v vsaj dveh izmenah in pol, pa je pričakovati tudi rast, so za Finance povedali v tretjem največjem slovenskem izvozniku. Dobavitelji upada ne čutijo, saj so bila naročila takšna kot so, predvidena oz. napovedana.

Z izjemo oktobrskih pričakovanih prilagoditev zaradi priprav na februarski začetek proizvodnje clia v Revozu pričakujejo nemoteno delo ob dogovorjenih količinah, izboljšuje pa se tudi povpraševanje po smartih, ki pomenijo približno tretjino Revozove proizvodnje.

Uradno iz Revoza sporočajo, da so proizvodne količine smarta forfourja v skladu z načrtovanimi. »Letos bo stekla tudi prodaja električne različice (smart forfour EV) in športne različice brabus, na kar se je tovarna tudi ustrezno pripravila. Za uvedbo električnega smarta smo morali izvesti nekatera naložbena dela, prilagoditve proizvodnega procesa in posebno izobraževanje oziroma usposabljanje zaposlenih. Prva vozila smo v tovarni že uspešno izdelali, zdaj se pripravljamo na začetek prodaje, ki jo bo jeseni začel naš partner Daim­ler oziroma Smart,« so za Finance povedali v novomeški družbi.

Sicer pa se v Novem mestu bolj kot o prodaji twinga sprašujejo, kaj bo prinesel februar, ko bodo spet zagnali proizvodnjo najbolje prodajanega evropskega modela v razredu B - četrte generacije clia. Trenutno učijo tiste, ki bi jih na novo zaposlili, pri čemer še ni jasno, koliko jih bodo res zaposlili oziroma najeli prek kadrovskih agencij. To bo odvisno od gibanj na avtomobilskem trgu ob koncu let. Ob zdajšnjih trendih bi v Revozu lahko vzpostavili polno nočno izmeno, vendar po izkušnjah sodeč, si v družbi ne upajo napovedovati števila nove zaposlitve, saj se v pol leta v panogi lahko marsikaj spremeni, še pišejo Finance. V Revozu je trenutno 2.200 zaposlenih, do konca leta pa naj bi ta številka zrasla.

Vodja odnosov z javnostmi v novomeškem Revozu Nevenka Bašek Zildžović o proizvodnji


Vodja odnosov z javnostmi v novomeškem Revozu Nevenka Bašek Zildžović o zaposlovanju