franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Čatež

FOTO: 19. Slovenska turistična borza

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.06.2016 14:42

V Termah Čatež v organizaciji Slovenske turistične organizcije (STO) pravkar poteka 19. Slovenska turistična borza oziroma Slovenian Incoming Workshop (SIW).

Najpomembnejši poslovni dogodek slovenskega turizma, ki ga v letošnjem letu zaznamuje tematika zdravih voda, je prepleten s priložnostmi za poslovnost in oddih ter z aktivno Slovenijo. Priložnosti in pozitivni učinki na povečanje prepoznavnosti in trženje slovenske turistične ponudbe, ki jih prinaša borza, so izjemnega pomena.

Poslovni sestanki, najpomembnejši del SIW, potekajo danes v Športni dvorani Term Čatež. Na vnaprej dogovorjenih sestankih sodeluje 181 predstavnikov iz 124 slovenskih turističnih podjetij in 176 predstavnikov iz 137 tujih turističnih agencij in organizatorjev potovanj, ki prihajajo iz 39 držav. Največ kupcev prihaja iz Nemčije, sledijo pa kupci iz Ruske federacije, Italije, Češke in Belgije. V okviru srečanj med predstavniki slovenskih in tujih podjetij bo danes, drugi dan borze, izvedenih več kot 2500 sestankov. Kar 64 % tujih podjetij se borze prvič udeležuje. Na letošnji borzi prvič gostimo udeležence tudi iz Tajvana, Brazilije in Savdske Arabije.


Izjave Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, Eve Štravs Podlogar, generalne direktorice Direktorata za turizem in internacionalizacijo, mag. Maje Pak, direktorice Slovenske turistične organizacije in Alenke Mokrovič Pogačar, svetovalke uprave za marketing Term Čatež najdete v pripetem sporočilu.