volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Šentjernej

Foto: 2. srečanje šentjernejskih podjetnikov ob Martinovem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.11.2015 17:20

S sloganom ohranimo tradicijo in negujmo sedanjost za prihodnje rodove je Andraž Rumpret v imenu podjetja Iska Pio in Kmetije Karlovček organiziral drugo družabno srečanje podjetnikov Šentjernejske občine v prostorih domače kleti na Vrhu pri Šentjerneju.

Srečanje je potekalo drugič z namenom povezovanja podjetnikov. Srečanje se je pričelo natanko 11.11.2015 ob 11 uri in 11 minut. V kulturnem programu so sodelovali Šentjernejski oktet, Janez Selak, ki je deklamiral Prešernovo Zdravljico, ljudski pesnik Jože Grgovič in šentjernejski župnik Anton Trpin, ki je blagoslovil vino. O mlademu vinu in Kmetiji Karlovček je spregovoril tudi Nejc Rumpret. Zbrane podjetnike in ostale goste je nagovoril tudi župan Občine Šentjernej Radko Luzar, ki je izrazil zadovoljstvo in poudaril pomen poslovnega povezovanja, navezovanja stikov med podjetniki in občino.

Zbrane je nagovoril tudi direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele Krajine Tomaž Kordiš. Voditeljica Anita Petrič se je v imenu organizatorja zahvalila vsem nastopajočim in zbranim, tudi umetniku Simonu Kajtni, ki je lepo oblikoval vabilo, ki so ga zbrani prejeli. Osnovni motiv za letošnje vabilo je bil namreč vinski "cvet", ki se predstavlja preko klasičnih slovenskih etnoloških vzorcev. Vabilo z uporabljenim oblikovnim pristopom povezuje tradicijo in sodobno eleganco, ki cvičku vsekakor pritiče. Naslednje Martinovo bosta organizirala podjetji Gallo d..o.o. in Gallus d.o.o. iz Šentjerneja.