profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Bizeljsko

FOTO: 22. zimski festival OŠ Bizeljsko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.01.2013 21:03

Na Osnovni šoli Bizeljsko je sinoči potekal že 22. zimski festival, na katerem je med mlajšimi in starejšimi pevci zapelo kar 22 pevk in pevcev, v dodatnem revijalnem delu pa je nastopilo še deset učencev s svojimi bratci in sestricami, starši in sorodniki.

Med mlajšimi pevci na razredni stopnji je občinstvo izbralo za najboljšo Aido Perko s pesmijo I will always love you, sledila sta ji Andrej Sotovšek in Maj Borošak v duetu z Mojo rožico ter Luka Koren – Bo moj sin še pel slovenske pesmi. Med starejšimi pevci na predmetni stopnji sta 1. mesto osvojila Klara Koren in Marko Zagmajster s pesmijo Za naju pomlad bo vedno cvetela, drugo uvrščena je bila Lavra Omerzu s pesmijo Ljubijo in tretje uvrščena Rebeka Kobe z Noro nočjo. Najboljši so prijeli posebna kristalna priznanja, vseh 22 nastopajočih v tekmovalnem delu pa tudi kristalne snežinke za spomin, delo Daniela Štusa s Kozjega. Priznanja in snežinke sta podelili ravnateljica Metka Kržan in vodja novomeške enote Zavoda za šolstvo Stanka Preskar, ki je že vrsto let stalna gostja festivala.

Festival je bil tematsko obarvan, saj kot je v pozdravu dejala ravnateljica Metka Kržan, sodelujejo v mreži desetih šol, ki z OŠ Brežice soustvarjajo v projektu Simos 3. Na OŠ Bizeljsko so medpredmetno povezali slovenski jezik, glasbeno vzgojo in zgodovino v obdobju baroka. Zato so oder preuredili v grajsko dvorišče gradu Bizeljsko, se predstavili z dvornimi plesi v prekrasnih baročnih oblačilih, enako so občinstvo ponesli v čas baroka napovedovalci.

Na festival s tako dolgo tradicijo je lahko ponosen glasbeni pedagog Vilko Urek, ki vsako leto na šoli najde najboljše pevce in kot je dejal, nikogar, ki hoče peti, ne odkloni. Letos je kot posebnost pritegnil na oder tudi starše in sorodnike najmlajših pevcev. Pritrdil pa je, da ima že idejo za naslednji festival januarja 2014, v katerem bi želel nadgraditi letošnjega tematskega ob tem pa bi rad ob koncu šolskega leta izpeljal občinski festival, da s sosednjimi šolami pokažejo, koliko znajo in zmorejo in da je ukinjanje manjših šol nesmisel.

Glasbeni festival Bizeljsko - ravnateljica Metka Kržan (2).mp3


Glasbeni festival Bizeljsko - Vilko Urek.mp3